Νέο Δελχί: Πάνω από 240 τα κρούσματα του ιού που προκαλεί τον δάγκειο πυρετό

167

Η νόσος που προκαλεί τον δάγκειο πυρετό είναι μία τροπική ασθένεια που προκαλείται από τον δάγκειο ιό και μεταδίδεται από διάφορα είδη κουνουπιών. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν συνήθως υψηλό πυρετό, κεφαλαλγία, πόνους στους μύες και στις αρθρώσεις, έμετο και χαρακτηριστικό δερματικό εξάνθημα. Αν και η ανάρρωση διαρκεί συνήθως δύο έως επτά ημέρες, η ασθένεια αναπτύσσεται σε απειλητικό για τη ζωή αιμορραγικό πυρετό με χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων, ενώ σε μικρές περιπτώσεις εμφανίζεται το σύνδρομο του δάγκειου σοκ.

Τις τελευταίες ημέρες, 243 κρούσματα της οξείας ιογενούς νόσου που προκαλεί δάγκειο πυρετό, έχουν αναφερθεί στην πρωτεύουσα της Ινδίας, Νέο Δελχί, τους τελευταίους εννέα μήνες, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το Νέο Δελχί έγινε μάρτυρας της χειρότερης επιδημίας της εν λόγω νόσου το 2015 ο οποίος έπληξε πάνω από 16.000 ανθρώπους και στοίχισε τη ζωή 60 εξ αυτών.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept