Η παχυσαρκία, είναι το νέο κάπνισμα; Τι δείχνουν τα στοιχεία

124

Η παχυσαρκία στο μέλλον μπορεί να αποτελέσει την υπ αριθμόν ένα απειλή για τη ζωή των ανθρώπων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μετά από σχετική έρευνα, αποκάλυψε πως  2,8 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στον πλανήτη, επειδή είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

Πριν από 15 ημέρες, το Βρετανικό Κέντρο Ερευνών για τον καρκίνο, εφιστά εκ νέου την προσοχή όσον αφορά τη σχέση του καρκίνου με την παχυσαρκία.

Αν οι τρέχουσες τάσεις, για τους καρκίνους που σχετίζονται με την παχυσαρκία, συνεχιστούν, τότε, μέχρι το 2043, οι θάνατοι γυναικών από καρκίνο, λόγω παχυσαρκίας, θα είναι περισσότεροι, από τον καρκίνο λόγω καπνίσματος -τουλάχιστον στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκπρόσωπος του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας είπε μεταξύ άλλων: «Η παχυσαρκία είναι το νέο κάπνισμα, μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της δημόσιας υγείας της γενιάς μας, θέτοντας τους ανθρώπους σε πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο καρκίνου, καρδιακών προσβολών και άλλων δολοφονικών καταστάσεων καθώς και διαβήτη τύπου 2».

 

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept