Πήρε χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο το 2010- 8 χρόνια μετά πληρώνει ακόμη το… τίμημα (ΒΙΝΤΕΟ)

317

Η Amy Williams, κέρδισε το μοναδικό χρυσό μετάλλιο για το Ηνωμένο Βασίλειο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βανκβούβερ το 2010.  Έκτοτε πληρώνει το τίμημα της εξοντωτικής προπόνησης αλλά και των δοκιμασιών από πτώσεις, στην πλάτη και στο γόνατο, αφού δεν ανέκαμψε.

«Η κατάσταση στα γόνατά μου, είναι το αποτέλεσμα της φθοράς από την προπόνηση τρεις φορές την ημέρα από τότε που ήμουν 15 ή 16 ετών. Και τα προβλήματα στους δίσκους μου είναι το αποτέλεσμα των σοβαρών ατυχημάτων που είχα στην αρχή και αργότερα. Πονούσα πολύ.» λεει ή ίδια και συνεχίζει « ήμουν με αναλγητικά στο μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου και με ενέσεις επισκληρίδιου όλη την ώρα. Έπρεπε να μάθω να ζω με αυτό».

Το 2012 αναγκάστηκε να αποσυρθεί λόγω της πολλαπλής ταλαιπωρίας που υπέστη στο σώμα της. Έπρεπε να υποβληθεί σε τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις στα γόνατά αλλά εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις στην πλάτη της, γεγονός που την δυσκολεύει, ακόμη και να ανέβει σε σκάλες.

Μιλώντας στο BBC, η Γουίλιαμς εξήγησε το δράμα που έχει περάσει μετά την αποχώρησή της: «Αισθάνομαι σαν… σπασμένη. Έχω προβλήματα με τους δίσκους στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης και του αυχένα. Είχα τέσσερις μεγάλες εγχειρήσεις στα γόνατά του και πρέπει να πηγαίνω συχνά σε φυσικοθεραπευτή. Είναι πολύ δύσκολο.»

Πούλησε το σπίτι της γιατί δεν μπορούσε να ανέβει τα σκαλιά και τώρα ζει σε ένα μπανγκαλόου.

Χρησιμοποιεί τη γιόγκα, επειδή με αυτές τις ασκήσεις καταπονούνται λιγότερο τα γόνατά της, αλλά όταν ξεθαρρέψει και κάνει τζόκινγκ μετά δεν μπορεί να περπατήσει καθόλου για μια εβδομάδα. Πηγαίνει τακτικά σε χειροπράκτες και όταν την πιάνει το παράπονο και σκέφτεται εάν το χρυσό μετάλλιο άξιζε τον κόπο, θυμάται τις ένδοξες στιγμές και λέει πως «ναι, άξιζε»

Δείτε το βίντεο εδώ:

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept