Με «τσάι και συμπάθεια» έλεγαν ότι θα εξαλείψουν τον καρκίνο!

158

Ιταλίδα γιατρός βρίσκεται αντιμέτωπη σε πολυετή φυλάκιση,ύστερα από το θάνατο που προκάλεσε σε ασθενή της, η οποία αν και είχε καρκίνο του δέρματος την εμπιστεύτηκε και συναίνεσε στην εφαρμογή μιας θεραπείας με τσάι,βότανα και ψυχολογική υποστήριξη, στα βήματα του Ρίκε Γκέερτ Χάμερ.

Ο «Σιδηρένιος Κανόνας του Καρκίνου» ήταν μια από τις θεωρίες του Ρίκε Γκέερτ Χάμερ (Ryke Geerd Hamer) που ο ίδιος ονόμασε  «Νέα Γερμανική Ιατρική» Συμφωνα με αυτόν  «Όλοι οι καρκίνοι προκαλούνται και ενεργοποιούνται από έντονες και βίαιες εσωτερικές συγκρούσεις ,που τις βιώνουμε χωρίς να τις εκφράζουμε. Η φύση της εσωτερικής σύγκρουσης καθορίζει την περιοχή του εγκεφάλου που θα πληγεί και το όργανο στο οποίο θα εντοπισθεί η ασθένεια. «

Η θέση αυτή, δεν έχει αναγνωριστεί από την επιστήμονική κοινότητα, αλλά αριθμεί πολλά θύματα.

Όλα ξεκίνησαν από μια τραγωδία σε τρεις πράξεις:

Μετά  την δολοφονία του γιού του το 1978, ο Hamer, ανέπτυξε καρκίνο των όρχεων και την ίδια περίπου εποχή η σύζυγος του καρκίνο του μαστού.

Έτσι, ο Hamer υπέθεσε ότι όλα είναι ψυχολογικά και ανέπτυξε την παραπάνω θεωρία του. Βέβαια, ο ίδιος θεραπεύτηκε με τη σύγχρονη δυτική ιατρική σε αντίθεση με τη γυναίκα του, που έγινε η πρώτη που δοκίμασε τη θεωρία του, αλλά πέθανε, μετά από λίγα χρόνια.

Συνέχιζε να υποστηρίζει πως μπορούσε να θεραπεύσει το 90% των περιπτώσεων καρκίνου, αλλά  φέρεται υπεύθυνος  για 149 θανάτους ασθενών.

Αργότερα η θεωρία του παραμερίστηκε και μπήκε στον χώρο της ψευδοιατρικής αφού κανένας από τους ισχυρισμούς του δεν επιβεβαιώθηκε επιστημονικά, όπως σημειώνει  σε σχετικό άρθρο του και το athensvoice.gr

Η ιατρική του άδεια ανακλήθηκε το 1986 με δικαστική απόφαση, όμως ο ίδιος συνέχισε να ασκεί το επάγγελμα.

Το 1997 φυλακίστηκε 12 μήνες για απάτη και παράνομη εξάσκηση επαγγέλματος, στη Γερμανία.

Το Σεπτέμβριο 2004 και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2006 φυλακίστηκε και στη Γαλλία.

Το 2007 μετακόμισε στην Ισπανία αλλά εκεί, οι συνάδελφοί του  γιατροί τον κατηγόρησαν για δεκάδες θανάτους, οι οποίοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αν οι ασθενείς  ήταν πιο ενημερωμένοι για το προηγούμενο παρελθόν του, δηλαδή, όταν έγινε παγκοσμίως γνωστός το 1995 με την υπόθεση της 6χρονης τότε Olivia Pilhar από την Αυστρία.

Το κοριτσάκι, είχε διαγνωστεί  με καρκίνο και οι γονείς της φοβούμενοι τις συμβατικές μεθόδους ιατρικής κατέφυγαν στον Hamer, ο οποίος,  ζητούσε τεράστια χρηματικά ποσά.

Όμως αντί η μικρή να καλυτερεύει, η υγεία της χειροτέρευε και ο όγκος είχε μεγαλώσει επικίνδυνα.

Η ζωή της μικρής τέθηκε σε άμεσο κίνδυνο καθώς ο όγκος είχε γεμίσει το μεγαλύτερο μέρος της κοιλιακής κοιλότητας και πίεζε τους πνεύμονες.

Με παρέμβαση της Αυστριακής κυβέρνησης και παρά τις αρχικές αντιρρήσεις των γονέων της μικρής, οι οποίοι επέμεναν στη θεραπεία του Hamer, η Olivia Pilhar μεταφέρθηκε ξανά την Αυστρία όπου οι κανονικοί γιατροί με τις συμβατικές μεθόδους κατάφεραν να σώσουν την ζωή της και να την θεραπεύσουν παρά το μικρό ποσοστό 10% που έδιναν για να ζήσει, και αυτό εξαιτίας της εναλλακτικής θεραπείας του Hamer.

Ο Ρίκε Γκέερτ Χάμερ απεβίωσε τον Ιούλιο του 2017 αλλά η … θεωρία του » διαδίδεται» ακόμη από μια ομάδα υποστηριχτών του που χρησιμοποιεί «τσάι και συμπάθεια» για να εξαλείψει τον καρκίνο. Πιο πρόσφατο θύμα του, μια ακόμη καρκινοπαθείς που άκουσε την γιατρό,  Germana Durandο να της μιλά για την γερμανική ιατρική σχολή του Χάμερ.

Η κατηγορούμενη γιατρός μαζί με τον δικηγόρο της

Η υποθεση βρίσκεται στη Δικαιοσύνη, οπου ο εισαγγελέας ζήτησε στις  28 /9/2018, την παραδειγματική φυλάκισή της για 4 χρόνια,  λέγοντας πως η  γιατρός, Germana Durando, είναι υπέυθυνη για το θάνατο της ασθενούς της επειδή την  …κούραρε με βάση τις αμφιλεγόμενες θεωρίες του γερμανικού Ryke Geerd Hamer. Η ασθενής, Μαρίνα Λάλο (Marina Lallo ) υποβλήθηκε σε θεραπεία με βότανα, τσάι  και ψυχολογικές συνεδρίες πριν πεθάνει από  το κακοήθες μελάνωμα, το 2015, στα 53 της χρόνια.

Σε πρώτο βαθμό, στις 4 Απριλίου 2017, η Durando καταδικάστηκε σε δυόμισι χρόνια για ακούσια ανθρωποκτονία.

 

 

.

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept