Η “πεταλούδα του Αιγαίου” γίνεται το πρώτο νησί χωρίς τσιγάρο

143

Η Αστυπάλαια  θα είναι πλέον, το πρώτο ελληνικό νησί χωρίς τσιγάρο!

Το «SMOKE-FREE» χαρακτήρα της, θέτει στην πρώτη γραμμή την ευεξία και την ανώτερη ποιότητα ζωής των  κατοίκων αλλά και των τουριστών.

Το πλαίσιο διαχείρισης του καπνίσματος που θέτει σε εφαρμογή η πρωτοβουλία περιλαμβάνει:
– Την αυστηρή εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος στο Δημαρχείο, αλλά και σε όλους τους κλειστούς δημοτικούς χώρους. 
– Δράσεις για την παρότρυνση των επιχειρήσεων του νησιού ως προς την τήρηση της νομοθεσίας για το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς χώρους. 
– Την ενημέρωση κατοίκων και επισκεπτών της Αστυπάλαιας σχετικά με τη SMOKE-FREE πρωτοβουλία, μέσω των ειδικών σημείων ενημέρωσης. 
Με στόχο την καλλιέργεια μιας κουλτούρας σεβασμού και πολιτισμού, ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας ανακήρυξε την περιοχή των ανεμόμυλων, σε «ανοικτή ζώνη χωρίς τσιγάρο».

Στόχος, ο Δήμος Αστυπάλαιας να γίνει ο πρώτος οργανισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα που θα λάβει πιστοποίηση «SMOKE-FREE», από μεγάλο, ανεξάρτητο οργανισμό.

Η πρωτοβουλία «SMOKE-FREE» που ανακοινώθηκε την περασμένη  Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, αναλαμβάνει ο Δήμος Αστυπάλαιας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και  με την υποστήριξη της εταιρείας Παπαστράτος .  .

 

 

 

 

.

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept