Από κόσκινο όλες οι γνωματεύσεις για αποφυλακίσεις από το 2015 έως σήμερα! Τι ψάχνει το υπ.Υγείας

4.800

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν  πλέον όλες οι ιατρικές  γνωματεύσεις που υπογράφθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια και άνοιξαν την πόρτα της ελευθερίας σε τροφίμους των σωφρονιστικών καταστημάτων.

Οι αρμόδιοι του Υπουργείου Υγείας είναι  έτοιμοι να διενεργήσουν γενικότερα σε όλα τα ιατρικά έγγραφα που έχουν που έχουν εκδοθεί από δημόσιες μονάδες υγείας και με τα οποία έχουν αποφυλακιστεί κρατούμενοι των φυλακών. Η «υπόθεση Φλώρου» έδωσε το κίνητρο γι αυτό από τον περασμένο μήνα ώστε να γίνουν  εξονυχιστικοί έλεγχοι .

Παράλληλα,  η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει αναθέσει τόσο στις Υγειονομικές Περιφέρειες όσο και στους ράμπο Υγείας (ΣΕΥΥΠ) να αναζητήσουν τις ενδείξεις που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό  κυκλωμάτων που εκδίδουν πιστοποιητικά για αποφυλακίσεις κρατουμένων. Σύμφωνα με  το  HealthReport.gr  ήδη αποκαλύφθηκε κι άλλο κύκλωμα, ενώ επιχειρείται να ληφθούν μέτρα και στα νοσοκομεία, ώστε τα αρχεία των ασθενών να μην είναι προσβάσιμα στους επιτήδειους. Αναμένεται  εξάλλου να προωθηθεί και τροπολογία για την πιο αυστηρή θέσπιση κριτηρίων όσον αφορά την έκδοση γνωματεύσεων από το δημόσιο σύστημα.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept