Οριστική αποβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τη Διεθνή Ομοσπονδία

145

Σε οριστική αποβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προχώρησε η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών. Η ενέργεια  αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα της αδυναμίας της διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να συμμορφωθεί με όσα επανειλημμένα του έχουν ζητηθεί:

Να προκηρύξει εκλογές στις 3 Ιουνίου 2018, να αλλάξει το Καταστατικό ώστε να μπουν ελεύθερα νέοι εθελοντές και να ξαναγίνουν πάλι εκλογές με το νέο Καταστατικό μέχρι τον Οκτώβριο.

Από τις εκλογές του Ιουνίου, οπότε και  εξελέγη το 25μελές ΔΣ του Οργανισμού, με πρόεδρο τον Νικόλαο Οικονομόπουλο. Το Διοικητικό Συμβούλιο ήταν μεταβατικό, με περιορισμένη εντολή να προετοιμάσει και να υιοθετήσει το νέο καταστατικό αλλά και να προκηρύξει και να διοργανώσει τις εκλογές.

Το Καταστατικό έπρεπε να είχε κατατεθεί τον Ιούνιο και το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο 2018, να εγκριθεί και από την Καταστατική ΓΣ του ΕΕΣ, ώστε να εγγραφούν νέα μέλη και να γίνουν οι εκλογές μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου 2018, όμως, κάτι τέτοιο δεν έγινε.

 Η αποβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τη Διεθνή Ομοσπονδία, συνεπάγεται την αναστολή όλων των εν εξελίξει προγραμμάτων της οργάνωσης στην Ελλάδα.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept