Ακόμη και ο νεροχύτης μπορεί να «ρουφήξει» μικρόβια! Δείτε τι θανάσιμο κίνδυνο μόλυνσης κρύβει

146

Η Νόσος των Λεγεωναρίων συχνά ταυτίζεται με τη χρήση των κλιματιστικών, αλλά αυτό, δεν ισχύει. Η ανάπτυξη των βακτηρίων που ευθύνονται για την ασθένεια, είναι υψηλότερη στις βρύσες από ανοξείδωτο χάλυβα, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Υπάρχουν παλαιότερες έρευνες που  έχουν συνδέσει τη σκουριά με την ανάπτυξη βακτηριδίων΄. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως οι  νεροχύτες από ανοξείδωτο χάλυβα και οι βρύσες κουζίνας θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης της θανάσιμης νόσου, επειδή  ευνοούν την ανάπτυξη βακτηριδίων, καθώς η προστατευτική επικάλυψή τους, συνήθως αλλοιώνεται με την πάροδο του χρόνου, προωθώντας τη σκουριά.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (European Centre for Disease Prevention and Control – ECDC) συστήνει ότι τα υδραυλικά συστήματα ζεστού νερού να διατηρούνται σε θερμοκρασία μεταξύ 50 °C και 60 °C, καθώς επίσης και να λειτουργούν τακτικά οι βρύσες για να αποφεύγεται η παραμονή του (στατικού) νερού στις σωλήνες για πολύ καιρό.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept