“Καρέλλειο”: Σε Ξάνθη και Σαμοθράκη, η εκστρατεία ενημέρωσης για την άνοια

71

Με νέους σταθμούς την Ξάνθη και τη Σαμοθράκη «ταξιδεύει» η πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την άνοια που διοργανώνουν το «Καρέλλειο»-Πρότυπη Μονάδα Alzheimer του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η εταιρεία ΜΕΓΑ.

Σε συνεργασία με τις κατά τόπους μητροπόλεις, το επιστημονικό προσωπικό του «Καρέλλειου» επισκέφτηκε τις δύο περιοχές και πραγματοποίησε δωρεάν τεστ μνήμης σε ανθρώπους άνω των 60 ετών. Συνολικά, 188 άτομα παρακολούθησαν τις κατά τόπους ενημερωτικές ομιλίες, ενώ έγιναν περισσότερα από 148 δωρεάν τεστ μνήμης.

Ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας, αναφέρθηκε στις προσπάθειες του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και της «Αποστολής» να σταθούν πλάι στους ανθρώπους που πάσχουν από τη νόσο. «Η ‘’Αποστολή”  με το προσωπικό του ‘’Καρέλλειου” θα συνεχίσουμε την πρωτοβουλία αυτή με σκοπό να προσφέρουμε βοήθεια και ανακούφιση σε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, σε όλο και περισσότερες περιοχές της Ελλάδας», τόνισε.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια της Μονάδας, Αικατερίνη Ευθυμιοπούλου, σημείωσε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου: «Η έγκαιρη διάγνωση είναι πολύ σημαντική για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της νόσου από τον ίδιο τον ασθενή, αλλά και προκειμένου οι συγγενείς και όσοι φροντίζουν τους πάσχοντες να είναι καλύτερα ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι να χειριστούν τα προβλήματα που προκαλεί η νόσος στον άνθρωπό τους, αλλά και στους ίδιους. Η διάγνωση είναι το πρώτο βήμα προς τον προγραμματισμό για το μέλλον».

Η συγκεκριμένη δράση, που πραγματοποιείται εδώ και τρία χρόνια με τη βοήθεια της εταιρείας «ΜΕΓΑ», σε συνεννόηση με τις κατά τόπους Μητροπόλεις, έχει λάβει χώρα σε περισσότερες από 30 πόλεις και νησιά σε όλη την Ελλάδα. Το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του «Καρέλλειου», το οποίο έχει εξετάσει συνολικά περισσότερους από 5.500 ανθρώπους, αναμένεται να συνεχίσει την πανελλήνια εκστρατεία και σε άλλες περιοχές τους επόμενους μήνες.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept