Το ΣτΕ δικαιωσε τους ασθενείς! Ακύρωσε απόφαση που επέβαλε πλαφόν στη θεραπεία από Parkinson

154

Το Ανώτατο ακυρωτικό Δικαστήριο με απόφασή του ακύρωσε μετά από 3 χρόνια, απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ ( 30.7.2015 ) με την οποία εγκρίθηκε η ανωτάτη τιμή αποζημίωσης 100 ευρώ  (ανώτατο πλαφόν) για την θεραπεία των πασχόντων από Parkinson.

Αφορμή στάθηκε η προσφυγή δύο ασθενών. Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ  με  την υπ΄ αριθμ. 2156/2018 απόφασή του,έκρινε την απόφαση ανυπόστατη με το σκεπτικο οτι δεν έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπως απαιτεί ο νόμος 3469/2006.

Οι πάσχοντες από Parkinson υποστηρίζουν ότι λόγω του υψηλού κόστους στερούνται την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή τους όμως το  ΣτΕ επισημαίνει πως το πλαφόν αυτό των 100 ευρώ δεν παραβιάζει το άρθρο 21 του Συντάγματος για την προστασία της υγείας των πολιτών τους.

Σύμφωνα με τους δικαστές του ΣτΕ, που επικαλούνται τις δυσχερείς δημοσιονομικές συνθήκες σημειώνεται  ότι το πλαφόν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ΕΟΠΥΥ.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept