Κίνδυνος υγείας: Γιατί πρέπει να ΜΗΝ στεγνώνετε τα ρούχα μέσα στο σπίτι

αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2

327

Αφήστε το πλύσιμο για άλλη μέρα αν, λόγω καιρού, είστε αναγκασμένη να απλώσετε μέσα στο σπίτι.

Το στέγνωμα των ρούχων μέσα στα δωμάτια, ενέχει κίνδυνο για την υγεία σας, σύμφωνα με έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από την Σχολή Αρχιτεκτόνων Mackintosh στην Σκωτία. Το λόγο αυτή τη φορά είχαν οι αρχιτέκτονες και όχι οι γιατροί ως ειδήμονες στους χώρους των σπιτιών και την μούχλα από την υγρασία που αναπτύσσεται μέσα στα σπίτια.

Σε μελέτη που διενήργησαν σε 100 σπίτια της Γλασκώβης,στα οποία το  87% των κατοίκων απλώνει τα ρούχα του για στέγνωμα στους εσωτερικούς χώρους, ανακάλυψαν ότι το λάθος βρίσκεται στα δωμάτια.

Όταν κάνει κρύο η υγρασία των ρούχων, προστίθεται στον αέρα.Από ένα και μόνο  “πλυντήριο” (μία δόση πλυσίματος δηλαδή) εκπέμπονται δύο λίτρα νερού στην ατμόσφαιρα του σπιτιού όταν τα ρούχα στεγνώνουν μέσα σε αυτό.

Συνολικά το 75% των σπιτιών είχαν επίπεδα υγρασίας, τα οποία ευνοούν σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη των ακάρεων της σκόνης. Παρατηρήθηκε επίσης μια ισχυρή συσχέτιση μεταξύ του στεγνώματος των ρούχων και της εξάπλωσης της μούχλας σε πολλά σημεία του σπιτιού.

Ένα ιδιαίτερο είδος σπόρων μούχλας, το οποίο  προκαλεί μολύνσεις των πνευμόνων σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, εντοπίστηκε στο 25% των σπιτιών που ερευνήθηκαν.

Οπότε αν δεν μπορείτε να αναβάλετε το πλύσιμο των ρούχων, θα πρέπει στο δωμάτιο ή να υπάρχει αφυγραντήρας ή πόρτα να είναι κλειστή  προς το υπόλοιπο σπίτι και ανοιχτό το παράθυρο προς τα έξω.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept