Αυτός είναι ο τρόπος να απαλλαγείτε από τη σκόνη και τα βακτήρια του σπιτιού

231

Είναι από τις σπάνιες φορές που η επιστήμη δεν εκπλήσσει… Κι αυτό γιατί στην ουσία έρχεται να επαναλάβει όλα όσα οι νοικοκυρές γνωρίζουν χιλιάδες χρόνια τώρα.

Όταν πρόκειτια για βακτήρια και μύκητες αλλά και οικιακή σκόνη,που  αιωρείται στο εσωτερικό των διαμερισμάτων όλες, εκτός από τη σκούπα και το φαράσι, ξέρουν τη πρέπει να κάνουν.

Η επιστήμη όμως έρχετει να πιστοποιήσει ότι τα  9.000 διαφορετικά είδη μικροβίων, που  μικροοργανισμοί αυτοί τρυπώνουν στο σπίτι μας, έχουν ένα  ανέξοδο τρόπο εξόντωσης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νέας έρευνας, αλλά και του …παμπάλαιου  τρόπου καθαριότητας, το ηλιακό φως μπορεί να μειώσει τον αριθμό των βακτηρίων που βρίσκονται στο σπίτι μας.

Με δύο λογια: Το ηλιακό φως επηρεάζει την ποιότητα του αέρα και «σκοτώνει» τα βακτήρια της οικιακής σκόνης.

Αφήνοντας το φως του ήλιου να περάσει μέσα από τα παράθυρά σας πεθαίνουν ορισμένα από τα βακτήρια που ζουν στη σκόνη του σπιτιού, διαπίστωσαν οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Όρεγκον, με επικεφαλής τον Δρ. Ashkaan Fahimipour.

Το ηλιακό φως προσφέρει οφέλη στην υγεία, ενώ αντίθετα τα σκοτεινά δωμάτια έχουν τα περισσότερα βακτήρια και αναπαράγονται κι αυτό γιατί συσσωρεύεται η υγρασία στα σπίτια αυτά και κατά συνέπεια και η μούχλα.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept