Γιατί οι γιατροί την αποκαλούν walking-pneumonia; Μπορεί ν’ αρχίσει με ένα απλό κρυολόγημα

278

Οι γιατροί στο εξωτερικό  την αποκαλούν walking-pneumonia και περιγράφουν έτσι την για άτυπη πνευμονία που εμφανίζεται σαν κρύωμα και βήχας που επιμένει.

Η walking-pneumonia και μόνο το όνομα παραπέμπει τους νέους σε δημοφιλή σειρά φρίκης, αλλά στην πραγματικότητα είναι το λιγότερο τρομακτικό είδος πνευμονίας, επειδή μπορεί να περάσει χωρίς νοσηλεία και την ίδια ώρα εσείς να περιφέρεστε συναχωμένοι και ανυποψίαστοι.

Για την ακρίβεια, θα μπορούσατε να περάσετε πνευμονία και να μην το γνωρίζετε!

Η άτυπη πνευμονία, προκαλείται από τα βακτήρια. Αν έχετε γερό ανοσοποιητικό μπορείτε να το ξεπεράσετε με ξεκούραση και ενυδάτωση.

Μοιάζει πολύ με τις ιογενείς αναπνευστικές ασθένειες όπως το κοινό κρυολόγημα

Η πνευμονία είναι το αποτέλεσμα της εισπνοής βακτηρίων, ιών ή άλλων μικροβίων. Σε έναν υγιή οργανισμό, η εισπνοή ενός μικρού αριθμού μικροβίων δεν έχει σημασία. Συνήθως παγιδεύονται στο σάλιο και εξοντώνονται από το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Καμιά φορά όμως τα παθογόνα μικρόβια καταφέρνουν να εγκατασταθούν και να πολλαπλασιασθούν, προκαλώντας λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος.

Εκδηλώνεται με πονόλαιμο, ρινική καταρροή και  βουλωμένα αυτιά .

Ο Δρ Brian Coté, διευθυντής κλινικής στο Μίτσιγκαν, αναφέρει: «βασικά αισθάνεστε σαν να έχετε κρύωμα στο κεφάλι και έτσι αρχίζει κλασικά», εξηγεί. «Τότε όμως ξεκινά και η  σταδιακή εξέλιξη, όπου το κρύο του κεφαλιού καταλήγει στα συστατικά του αναπνευστικού συστήματος – τα οποία είναι οι βρογχικοί σωλήνες, οι πνεύμονες – και αρχίζετε να παίρνετε ένα κλασικό βήχα και συνήθως είναι ένας πολύ ξηρός βήχας».

Τα συμπτώματα όπως ο ξηρός βήχας τείνουν να είναι πιο ήπια, αλλά παραμένουν.

Σέρνονται για εβδομάδες και μερικές φορές συνεχίζονται για πάνω από ένα μήνα χωρίς θεραπεία.

Οι ειδικοί λένε ότι είναι σημαντικό να αναζητήσουμε ιατρική φροντίδα μόνο αν τα συμπτώματα επιμείνουν, οπότε και θα συνταγογραφηθεί αντιβίωση.

Στο σπίτι με αποσυφορητικά, και αντιβηχικά αλλά και βότανα για ζεστά ροφήματα. Οι γιατροί συνιστούν  ξεκούραση, καλή διατροφή, και ενυδάτωση. 

Μπορείτε επίσης να κάνετε αυτά τα απλά βήματα για να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης πνευμονίας και άλλων κοινών λοιμώξεων:

 

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept