Αυτός είναι ο έφηβος βιοχάκερ που άλλαξε το DNA του (εικόνα)

184

Μερικοί άνθρωποι λαμβάνουν σπουδές στη Γραφή πολύ σοβαρά. Αλλά η έγχυση στο πόδι με κομμάτια εργαστηριακού DNA που βασίζεται σε στίχους από την Παλαιά Διαθήκη και το Κοράνι πήγε τα πράγματα σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.Στόχος του νεαρού Γάλλου ήταν  να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ θρησκείας και επιστήμης.

Σύμφωνα με το haaretz.com, ο Adrien Locatelli είναι ήσυχος. Πέντε μήνες μετά το συμβάν, δεν είχε συνέπειες από το εγχείρημά του. Έτσι ο 16χρονος μαθητής γυμνασίου από τη Γκρενόμπλ της Γαλλίας, αποκάλυψε την… επιτυχία του σε ένα ακαδημαϊκό είδος που δημοσιεύτηκε στο OSF Preprints, ένα site αφιερωμένο στην «ανοιχτή επιστήμη», με τίτλο » Η πρώτη έγχυση μακρομορίων στον άνθρωπο των οποίων η πρωταρχική δομή αναπτύχθηκε από ένα θρησκευτικό κείμενο «.

Όπως ο Locatelli διευκρινίζει : «Έκανα αυτό το πείραμα για το σύμβολο της ειρήνης ανάμεσα στις θρησκείες και την επιστήμη», είπε, προσθέτοντας, «νομίζω ότι για έναν θρησκευόμενο άνθρωπο μπορεί να είναι καλό να εισάγεις τον εαυτό του το θρησκευτικό του κείμενο».

«Αναρωτήθηκα αν θα ήταν δυνατή η μετατροπή ενός θρησκευτικού κειμένου σε DNA», αποκαλύπτει στο haaretz.com οπου και δέχθηκε να παραχωρήσει τη φωτογραφία του.

Ο Locatelli, φοιτητής στο σχολείο διασκέδασης Lycée les Eaux Claires στη Γκρενόμπλ της Γαλλίας, δήλωσε στο Live Science ότι δεν χρειάζεται κανένα ειδικό εξοπλισμό για το έργο του.

Η μέθοδος του Locatelli για τη μετάφραση των κειμένων στο DNA ήταν απλή, αν ήταν λίγο ακατέργαστη. Το DNA κωδικοποιεί τις πληροφορίες του χρησιμοποιώντας επαναλαμβανόμενες χορδές τεσσάρων νουκλεοτιδίων, οι οποίες οι επιστήμονες έχουν συντομευτεί ως A, G, T και C. Η Locatelli παρατάξει κάθε γράμμα των εβραϊκών και αραβικών αλφαβήτων (τα οποία αντιστοιχούν στενά μεταξύ τους) με ένα νουκλεοτίδιο, αντιπροσωπεύει περισσότερα από ένα γράμματα. Έτσι, αν ήταν να γράψει μια εβραϊκή φράση χρησιμοποιώντας το σχέδιό του, κάθε Aleph, vav, δηνάρια, μοναχή, tsade και TAV θα γίνει G. Κάθε Dalet, Khet, Ayin και resh θα γίνει T. Και ούτω καθεξής.

Ο Locatelli δήλωσε ότι δεν έχει παρουσιάσει σημαντικά προβλήματα υγείας μετά τη διαδικασία, αν και ανέφερε κάποιες «μικρές φλεγμονές» γύρω από το σημείο της ένεσης στον αριστερό μηρό του για λίγες μέρες.

Αυτός ο απολογισμός ,μόνο των ελάχιστων επιπλοκών, ταιριάζει με αυτό που είπε ο Sriram Kosuri, καθηγητής βιοχημείας στην UCLA, στο Live Science.»[Τα ένθετα κείμενα] είναι απίθανο να κάνουν τίποτα, εκτός από την πιθανή πρόκληση αλλεργικής αντίδρασης.» Επίσης, δεν γνωρίζω πόσο πιθανό θα ήταν να πρόκειται για  πραγματικό ιός δεδομένου του τρόπου με τον οποίο έβαλε ένεση το διάνυσμα που χρησιμοποίησε και πώς το έκανε (οι λεπτομέρειες είναι λιγοστές), «έγραψε σε ένα μήνυμα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept