Αδιανόητο! Κλινική δεν αποστείρωνε καλά τα εργαλεία για 9 μήνες! 3.000 ασθενείς μολύνθηκαν!

302

Πήγαν να χειρουργηθούν και » κόλλησαν «HIV και η ηπατίτιδα Β και C. Πρόκειται για τουλάχιστον  3000 άτομα τα οποία από την αρχή του 2018 έως τον Σεπτέμβριο, υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις είτε ορθοπεδικές είτε πλαστικές  σε  κέντρο επεμβάσεων στο New Jersey που δεν τηρούσε το πρωτόκολλο  στο αυτονόητο για ένα κέντρο Υγείας: Την αποστείρωση των εργαλείων!

Οι υπεύθυνοι της κλινικής δεν αποκάλυψαν πώς ξεκίνησε η σχετική έρευνα αλλά διαβεβαίωσαν οτι προτίθενται να καλύψουν όλα τα έξοδα των εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση του φαινομένου.

Το ζήτημα όμως είναι ότι οι ιοί αυτοί συνήθως δεν εμφανίζουν συμπτώματα.

Αφενός ιός HIV που προκαλεί το AIDS μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να ΜΗΝ παρουσιάσει συμπτώματα ενώ σε άλλες περιπτώσεις η λοίμωξη εκδηλώνεται με εικόνα βαριάς ίωσης και αφετέρου,

Η ηπατίτιδα B και C μπορεί να εκδηλωθεί σε διάστημα 2 έως 6 εβδομάδων, από τη μόλυνση με τον ιό. Μπορεί να ΜΗΝ παρουσιαστούν συμπτώματα, ενώ αν δεν χορηγηθεί θεραπεία μπορεί να υπάρξει μη αναστρέψιμη βλάβη στο ήπαρ.

Αυτό βέβαια που εγείρει μεγαλύτερα ερωτήματα είναι πως αποκαλύφθηκε το θέμα. Το κέντρο έμεινε κλειστό για ένα διάστημα, ώστε να αλλαχθεί το σύστημα κεντρικής αποστείρωσης και να τροποποιηθούν οι διαδικασίες ελέγχου ενώ  προσελήφθησαν και νέοι υπεύθυνοι ελέγχου λοιμώξεων.

Σε σχετική δήλωση, η επικεφαλής του κέντρου χειρουργικής δήλωσε ότι η μονάδα άνοιξε ξανά στις 28 Σεπτεμβρίου, αφού υποβλήθηκε σε αποστείρωση και επισκευή όλων των οργάνων, πρόσληψη νέου προσωπικού και αλλαγή διαδικασιών ελέγχου για την πρόληψη των λοιμώξεων και χορήγησης φαρμάκων.

Ποιός όμως μπορεί να τους εμπιστευτεί;

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept