Σε άμεση εισαγωγή 50.000 αντιγριπικών εμβολίων προχωρά ο ΕΟΦ

Το υπουργείο Υγείας έδωσε σχετική εντολή μετά το σάλο που προκλήθηκε με τα αντιγριπικά εμβόλια

108

Μετά το σάλο που προκλήθηκε καθώς είναι πλέον δυσεύρετα τα αντιγριπικά εμβόλια, το υπουργείο Υγείας έδωσε εντολή στον Ε.Ο.Φ. για την άμεση εισαγωγή επιπλέον 50.000 αντιγριπικών εμβολίων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας.

Όπως αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμος Φαρμάκων, η συγκεκριμένη παραγγελία «διασφαλίστηκε παρά τη δυσκολία ανεύρεσης αντιγριπικών εμβολίων σε παγκόσμιο επίπεδο». Όσον αφορά στην αναγκαία και απαραίτητη αντι-ιική θεραπεία, τονίζεται ότι έχει εξασφαλιστεί πλήρης επάρκεια, επισημαίνει ο Ε.Ο.Φ, ο οποίος ενημερώνει ότι φέτος εισήχθησαν και δόθηκαν, πάνω από 2.100.000 δόσεις αντιγριπικών εμβολίων.

Επίσης σημειώνει ότι, τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυξημένη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων της γρίπης και το υπουργείου Υγείας απηύθυνε έκκληση προς του πολίτες να εμβολιαστούν. Ωστόσο τα αντιγριπικά εμβόλια είναι ανύπαρκτα στα φαρμακεία.
Η έκκληση του υπουργείου Υγείας έρχεται πολύ αργά, αφού η περίοδος του εμβολιασμού προκειμένου να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τις επιπλοκές της γρίπης ειδικά για τις ομάδες υψηλού κινδύνου είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος – «άντε και ο Νοέμβριος», λένε οι ειδικοί.

¨Οσοι πολίτες αναζήτησαν αντιγριπικό εμβόλιο στα φαρμακεία της Αττικής δεν βρήκαν, ενώ οι φαρμακοποιοί ξεκαθαρίζουν ότι τα εμβόλια για τη γρίπη, τα λεγόμενα τετραδύναμα, γίνονται το φθινόπωρο, χωρίς επαναληπτικό, όταν η επώαση του ιού είναι χαμηλή έως ανύπαρκτη.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept