Θεσσαλονίκη: «Βόλτα καρδιάς» για τα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια

116

Μια «βόλτα καρδιάς» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Μικροί και μεγάλοι θα περπατήσουν απόσταση ενός χιλιομέτρου, από τον Λευκό Πύργο έως τις Ομπρέλες Ζογγολόπουλου, γιορτάζοντας τη συμμετοχή τους στην Παγκόσμια Ημέρα για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Την ξεχωριστή αυτή δράση, που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, διοργανώνει ο Σύλλογος Βορείου Ελλάδος για Άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Παιδικές Καρδιές». Η συμμετοχή για όσους ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος είναι στα 5 ευρώ και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα ενισχύσουν τον Σύλλογο που στηρίζει τα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια και τις οικογένειες τους.

«Η απόσταση που θα διανύσουμε είναι μικρή γιατί τα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια δεν μπορούν να τρέξουν, δεν μπορούν να χορέψουν.  Από στατιστικές στην Ελλάδα υπάρχουν 30.000 – 35.000 παιδιά και ενήλικες με συγγενή καρδιοπάθεια, ενώ κάθε χρόνο γεννιούνται 1.000 παιδιά με ανωμαλίες στην καρδιά» είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου, Χρυσούλα Τσακριτσίδου.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept