Δωρεάν εξετάσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού

150

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού στις 14 Μαρτίου, το Νεφρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης προσφέρει δωρεάν εξετάσεις στο κοινό.

Από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι της 14ης Μαρτίου θα έχουν την ευκαιρία οι πολίτες να επισκεφθούν το κεντρικό σαλόνι του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, για να υποβληθούν σε εξετάσεις, όπως μετρήσεις γλυκόζης του αίματος και αρτηριακής πίεσης, στους ειδικούς χώρους που θα έχουν διαμορφωθεί.

Την ίδια στιγμή, γιατροί και νοσηλευτές του Νεφρολογικού Τμήματος θα βρίσκονται σε ειδικά σταντς και θα παρέχουν πληροφορίες στο κοινό, είτε με τη μορφή ενημερωτικών φυλλαδίων για τις παθήσεις του νεφρού, είτε απαντώντας στις ερωτήσεις του κόσμου στην ανοιχτή εορταστική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα μιλήσει για τις στρατηγικές πρόληψης της χρόνιας νεφρικής νόσου, τις νεφροπάθειες από φαρμακευτικά και μη φαρμακευτικά προϊόντα, την αντιμετώπιση των νεφροπαθών τελικού σταδίου, καθώς και την επιλογή της μεθόδου θεραπευτικής υποκατάστασης και τη νοσηλευτική φροντίδα.

Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με συζήτηση του κοινού και των ειδικών πάνω στα θέματα που θα παρουσιαστούν.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept