Τέλος τα χειρουργεία στο Παίδων Πεντέλης- Δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι

Τριτοκοσμικές καταστάσεις στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας- Διαλύονται τα δημόσια νοσοκομεία

130

Σε απόλυτη εξαθλίωση βρίσκεται η δημόσια υγεία στην Ελλάδα και οι εικόνες από τα δημόσια νοσοκομεία είναι τραγικές.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ η δημόσια υγεία έχει πέσει θύμα και αυτή του κυνηγιού των υπερπλεονασμάτων από την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η κυβέρνηση διαλύει τα Νοσοκομεία για να επιτύχει τα υπερπλεονάσματα. Φτάνει πια. Σταμάτησαν τα χειρουργεία στο Παίδων Πεντέλης. Οι Αξονικές στην Άρτα συνεχίζουν να γίνονται στον ιδιωτικό τομέα λόγω έλλειψης γιατρών

Άπειρες και τραγικές καταστάσεις δημιουργούνται στα Νοσοκομεία εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Που είναι οι χιλιάδες γιατροί – νοσηλευτές που προσλαμβάνει το δίδυμο Τσίπρας – Πολάκης;

Τέλος τα χειρουργεία στο Παίδων Πεντέλης

Σταμάτησαν τα χειρουργεία λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Υπηρετούν 4 αναισθησιολόγοι και έμειναν μόνο δύο. Λείπουν η μία με άδεια κύησης και η Διευθύντρια με εκπαιδευτική άδεια. Σταμάτησαν όλα τα έκτακτα και τα περισσότερα των τακτικών χειρουργείων. Επισκέφθηκαν τον Υποδιοικητή της ΥΠΕ. Τους είπε ότι από 1 Απρίλη θα καλυφθούν με αναισθησιολόγος από το Νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας. Πρωταπριλιάτικο ψέμα. Ακόμη να εμφανισθεί αναισθησιολόγος από το Νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας. Δείτε την απόφαση του Χειρουργικού Τομέα.

Ανακοινώθηκε ότι στις 27-03-2019 έγινε έκτακτη σύσκεψη του Χειρουργικού τομέα και συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν λόγω του μειωμένου Ιατρικού προσωπικού του Αναισθησιολογικού τμήματος.       Με δεδομένο ότι η λειτουργία του Χειρουργικού τομέα στο Νοσοκομείο μας δεν είναι ασφαλής, αποφασίστηκε ότι:

Όλα τα επείγοντα περιστατικά , τα χρήζοντα χειρουργείου,  κατά τα πρωινά των ημερών Τρίτης-Τετάρτης-Παρασκευής (μη 24ωρη γενική εφημερία ) θα διακομίζονται στα άλλα εφημερεύοντα Παιδιατρικά Νοσοκομεία
Για τα τακτικά χειρουργεία υπάρχει μειωμένη λίστα, τόσο ως προς τον αριθμό χειρουργικών τραπεζιών, όσο και των περιστατικών κάθε τμήματος .
Όλα τα δρομολογημένα τακτικά περιστατικά προς χειρουργείο που αναβάλλονται, θα ρυθμίζονται από το Γραφείο Προστασίας του Πολίτη.
Εάν συνεχιστεί το πρόβλημα και μετά την 01/04/2019 (ημερομηνία δέσμευσης της 1ηςΥΠΕ ότι θα προσέλθει αναισθησιολόγος), η  τριμελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ , θα συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση όλων των Ιατρών του Νοσοκομείου, για να γίνει ενημέρωση και να παρθούν δραστικές αποφάσεις.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept