Προσοχή! Παγκόσμια άνάκληση για καθισματάκι-ριλάξ λόγω…

184
Ανακαλούνται παγκοσμίως 4,7 εκατομμύρια βρεφικά καθισματάκια-ρίλάξ της Fisher-Price.

Το καθισματάκι-ριλάξ «Rock ‘n Play Sleeper» της Fisher-Price ανακοίνωσε πως αποσύρει από την παγκόσμια αγορά, η εταιρεία Mattel.

Όπως ανακοίνωσε, η ανάκληση αφορά 4,7 εκατομμύρια ριλάξ σε όλο τον κόσμο. Η ανάκληση του συγκεκριμένου προϊόντος της Fisher-Price έγινε ύστερα από συνεννόηση με τις αμερικανικές Αρχές, καθώς συσχετίζεται με τον θάνατο περίπου 30 βρεφών την τελευταία δεκαετία.

Όπως γράφει η Fisher-Price στον λογαριασμό της στο Twitter, «αποσύρει οικειοθελώς όλες τις μονάδες του (ριλάξ) Rock ‘n Play Sleeper». Αιτία γι’ αυτό είναι «οι αναφορές για θανάτους βρεφών στις συγκεκριμένες μονάδες». Οι θάνατοι συνέβησαν «όταν τα βρέφη άλλαξαν θέση στο ριλάξ επειδή δεν ήταν δεμένα ή υπό άλλες συνθήκες».

Fisher-Price

Η Fisher-Price προσθέτει ότι «εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε την ασφάλεια όλων των προϊόντων μας». Ωστόσο σε συνεργασία με την αμερικανική Επιτροπή Ασφαλείας Καταναλωτικών Προϊόντων (CPSC) αποφάσισε «πως η οικειοθελής απόσυρση είναι η καλύτερη λύση».

Όπως εξηγεί η CPSC σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τα βρέφη που πέθαναν «γύρισαν από την πλάτη στο στομάχι τους ή στο πλάι». Η CPSC προσθέτει ότι περίπου 30 βρέφη πέθαναν από το 2009 όταν το συγκεκριμένο ριλάξ εισήχθη στις ΗΠΑ. Και συνιστά στους γονείς να πάψουν αμέσως να το χρησιμοποιούν.

Δεν ήταν δεμένα

Σε προγενέστερη ανακοίνωσή της στις 5 Απριλίου 2019, η CPSC ανάφερε ότι τα βρέφη συνήθως αρχίζουν να αλλάζουν πλευρό σε ηλικία 3 μηνών. Η Αρχή είχε έως τότε ενημερωθεί για τον θάνατο 10 βρεφών την τελευταία τετραετία. Όλα τα βρέφη που είχαν αλλάξει πλευρό και είχαν χάσει τη ζωή τους, βρίσκονταν στο ρηλάξ χωρίς να είναι δεμένα.

Επιπλέον όλα είχαν ηλικία 3 μηνών και πάνω.

Επειδή, όμως, υπήρχαν πληροφορίες και για άλλους θανάτους, η CPSC αρχικά συνέστησε στους γονείς να πάψουν να χρησιμοποιούν το προϊόν μόλις το μωρό τους γίνει 3 μηνών. Εναλλακτικά θα έπρεπε να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν μόλις άρχιζε να αλλάζει θέση μόνο του.

Υπενθύμιζε επίσης στους γονείς ότι πρέπει πάντοτε να έχουν τα μωρά τους δεμένα στο ριλάξ.

Τελικά χθες ανακοίνωσε πως ασφαλέστερη επιλογή είναι η πλήρης απόσυρση του ριλάξ από την παγκόσμια αγορά.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept