ΠΙΣ: Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για εξετάσεις

143

Η απόφαση του υπουργείου Υγείας να πραγματοποιούνται δωρεάν ή με μικρή συμμετοχή εξετάσεις από ομάδες ασφαλισμένων, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση ιατρικών συλλόγων και φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι οποίοι κάνουν λόγο «για επιπλέον χρεώσεις στις οποίες καλούνται να ανταπεξέλθουν οι εργαστηριακοί γιατροί, αλλά και οι διαγνωστικές μονάδες», αφού, όπως αναφέρουν «δεν έχει αυξηθεί το σχετικό κονδύλι στον ΕΟΠΥΥ».

Βασικό αίτημα τόσο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), που συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για το θέμα, όσο και των φορέων που συμμετείχαν, είναι «να αυξηθεί άμεσα ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για τις διαγνωστικές εξετάσεις, ώστε να μη γίνει μεταβίβαση του επιπλέον κόστους στις πλάτες των γιατρών», αναφέροντας ότι «η έμπνευση της κυβέρνησης να ασκήσει κοινωνική πολιτική, επιβαρύνοντας όμως τον ιατρικό κλάδο, θα οδηγήσει σε λουκέτο δεκάδες μικρά εργαστήρια και μονάδες ανά τη χώρα».

Στη σύσκεψη παρεβρέθησαν, εκτός από το προεδρείο του ΠΙΣ εκπρόσωποι των Ιατρικών Συλλόγων, Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Πατρών, Λάρισας, Έβρου, της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ιδιωτών Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ).

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept