Συναγερμός στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για τον θάνατο 17χρονης Ιταλίδας – Από σηψαιμικό σοκ και όχι από Εμπολα λέει το νοσοκομείο

91

Κατέληξε δυστυχώς, μια 17χρονη Ιταλίδα που διακομίστηκε από τη Νάξο με υψηλό πυρετό, στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Η 17χρονη, έκανε διακοπές με την οικογένειά της στη Νάξο και διακομίστηκε εσπευσμένα χθες το απόγευμα από το νησί με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Οι γιατροί, φοβήθηκαν αρχικά το ενδεχόμενο η νεαρή Ιταλίδα να έπασχε από τον ιό Εμπολα, αλλά το Γενικό Κρατικό Νίκαιας το διέψευσε. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το Νοσοκομείο Νίκαιας κατέληξε ότι δεν ευθύνεται ο ιός Έμπολα. Σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) η νεαρή Ιταλίδα διακομίστηκε εσπευσμένα χθες το απόγευμα από τη Νάξο με σοβαρή εικόνα σηψαιμίας.

«Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν είναι συμβατά με τον ιό και οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ διερευνούν περαιτέρω το περιστατικό», διευκρινίζεται.

Υψηλός πυρετός και αιμορραγία

Η 17χρονη πήγε στο νοσοκομείο Νάξου με υψηλό πυρετό και αιμορραγία, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι γιατροί του νησιού στο ΕΚΑΒ. Η πρώτη διάγνωση στη Νάξο ήταν μηνιγγίτιδα αλλά εξετάστηκε ακόμα και το ενδεχόμενο το νεαρό κορίτσι να έχει προσβληθεί από τον Έμπολα.

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας οι γιατροί επίσης εκτίμησαν τη βαρύτητα της κατάστασης: η 17χρονη εμφάνιζε σοβαρή εικόνα σηψαιμίας, χωρίς βεβαίως να μπορεί να δηλωθεί με ακρίβεια τι είχε προκαλέσει αυτο το σηψαιμικό επεισόδιο.

Οι γιατροί δεν απέκλειαν αρχικά το ενδεχόμενο η νεαρή Ιταλίδα να προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα λόγω του ιστορικού των ταξιδιών της οικογένειας σε χώρες όπου υπάρχουν κρούσματα του ιού (κυρίως στην Αφρική), αλλά ούτε και το ενδεχόμενο της μόλυνσής της από ιό της μηνιγγίτιδας.

Πάντως οι γιατροί στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας ήταν εξ αρχής επιφυλακτικοί στην εκδοχή Έμπολα και αναμένουν τα εργαστηριακά αποτελέσματα τα οποία θα είναι διαθέσιμα σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, μέσα στο επόμενο 24ωρο.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept