Έτσι θα γίνεται η διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού στα σχολεία

2.680

Η Βάνα Παπαευαγγέλου, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, περιέγραψε σήμερα πώς θα γίνεται η διαχείριση των ύποπτων κρουσμάτων κορονοϊού στα σχολεία. Όσοι εμφανίσουν συμπτώματα το Σαββατοκύριακο θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους και να ενημερώσουν τη σχολική μονάδα.

Αν ένας μαθητής που είναι στο σχολείο εμφανίσει συμπτώματα κορονοϊού, θα πρέπει να γίνει άμεση επικοινωνία με την οικογένεια και το παιδί θα απομονωθεί σε ειδικό αεριζόμενο χώρο, μακριά από τα άλλα παιδιά και με μάσκα. Το προσωπικό θα πρέπει να κάνει χρήση πιο εξειδικευμένου εξοπλισμού.

Εν αναμονή του αποτελέσματος από το τεστ, το παιδί θα μείνει σπίτι του και το σχολείο θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του. Αν μέλος του προσωπικού εμφανίσει στο σχολείο συμπτώματα, θα πρέπει είτε να αποχωρήσει είτε να μείνει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέχρι να τον παραλάβει κάποιος οικείος του. Θα επισκεφθεί τον γιατρό. Το σχολείο και πάλι θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του μέχρι να βγει το τεστ.

Στο σχολείο θα μπορεί να επιστρέψει αν βγει θετικό το τεστ, είτε είναι μαθητής είτε ενήλικος, μετά την πάροδο 10 ημερών.

Όσον αφορά στις στενές επαφές -μαθητή-, τότε θα αφορά σε όλους τους μαθητές του σχολείου. Στην περίπτωση εκπαιδευτικού, σε όλη την τάξη. Αν είναι σε Γυμνάσιο ή Λύκειο, μιλάμε για περισσότερους καθηγητές, αφού διδάσκουν σε πολλά τμήματα.

Όλοι αυτοί θα πρέπει να απομακρυνθούν από το σχολείο και θα μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο μετά 14 ημέρες. Αν έχουμε δύο κρούσματα στο ίδιο σχολείο, ο υπεύθυνος θα πρέπει να ενημερώσει όλο το σχολείο. Θα πρέπει να ενισχυθούν τα μέτρα και, ανάλογα με τα αποτελέσματα, θα αποφασισθεί αν θα πρέπει να γίνουν τεστ και σε άλλα άτομα.

 

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept