Τα καρδιαγγειακά νοσήματα στο επίκεντρο της δράσης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών

148

Χριστοδουλος Στεφαναδης
Συνέδριο με θέμα «Εξελίξεις στην Καρδιαγγειακή Ιατρική 2015», πραγματοποιείται σήμερα κι αύριο στο  Αμφιθέατρο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών (Φιλαδελφέως & Κεφαλαρίου 1, Πλατεία Κεφαλαρίου) από το Athens Heart Center και τελεί υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Ερευνητικού Ινστιτούτου για τη μακροζωία και την πρόληψη των ασθενειών του γήρατος.
Το Πρότυπο Κέντρο Καρδιάς και Αγγείων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (Athens Heart Center) αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία του Ομίλου Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, καθώς τα καρδιαγγειακά νοσήματα απασχολούν όλο και περισσότερο την ελληνική κοινωνία, αφού και λόγω της κρίσης έχουν επιδεινωθεί.
Διευθυντής του πρότυπου αυτού κέντρου είναι ο κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης (Ομότιμος και Επίτιμος Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Professor of Medicine Emory University, Atlanta, USA, Professor of Cardiovascular Medicine, Yale University, USA), ο οποίος πρωτοπόρος παγκοσμίως στην επεμβατική καρδιολογία και από τους πιο διακεκριμένους επιστήμονες στον τομέα της καρδιολογίας. Θα πλαισιώνεται από την κορυφαία ομάδα συνεργατών του.
Το Πρότυπο Κέντρο Καρδιάς και Αγγείων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, όπως ανακοινώθηκε, είναι  μία πλήρως εξοπλισμένη και οργανωμένη καρδιολογική κλινική με κορυφαίο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό και προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό που ανά πάσα στιγμή θα είναι στη διάθεση των ασθενών, έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε οξύ ή χρόνιο καρδιολογικό περιστατικό όλο το 24ώρο. Εξ ίσου σημαντικό είναι ότι προηγμένα συστήματα τηλεμετρίας θα αξιοποιούνται για την παρακολούθηση των ασθενών, καθώς συχνά τα καρδιαγγειακά νοσήματα, μπορεί να τελούν εν κρυπτώ.
Το Athens Heart Center διαθέτει Καρδιολογική Κλινική, Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, Εργαστήριο Ηλεκτροφυσιολογίας & Βηματοδότησης, Μονάδες Μυοκαρδιοπαθειών, Υπέρτασης, Στεφανιαίας Νόσου, Παχυσαρκίας και Παθολογικών Νοσημάτων καθώς και Εργαστήρια Ηχοκαρδιολογίας και Κόπωσης ελέγχου Αρρυθμιών και Πίεσης.
«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το νέο αυτό Κέντρο και νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και τιμή που υποδεχόμαστε στην οικογένεια του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών το διακεκριμένο καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στεφανάδη και την υψηλού επιπέδου ομάδα συνεργατών του. Η λειτουργία του Athens Heart Center επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την τήρηση της δέσμευσής μας για πρωτοπορία και διαρκή εμπλουτισμό των υπηρεσιών που παρέχει ο Όμιλός μας» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου, που έγινε πριν λίγες μέρες, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος.
Στην επιστημονική αυτή εκδήλωση, παρίστανται διακεκριμένοι ειδικοί επιστήμονες του χώρου, καθώς κι όλες οι νέες εξελίξεις στον τομέα της καρδιαγγειακής ιατρικής που αφορούν στην πρόληψη, στη διάγνωση και στη θεραπεία των καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Παράλληλα, θα παρουσιαστούν όλες οι νέες καινοτομίες και εξελίξεις στον τεχνολογικό τομέα που αφορούν αυτό το πεδίο της ιατρικής.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept