Η "Ηλεκτρονική Υγεία" είναι το ζητούμενο στην Ε.Ε. και κυρίως στην Ελλάδα!

99

e-health-feat-image
Το θέμα της Ηλεκτρονικής Υγείας απασχόλησε την Κοινότητα. Στο πλαίσιο της εβδομάδας Ηλεκτρονικής Υγείας (eHealth Week) που πραγματοποιήθηκε στη Ρίγα της Λετονίας μεταξύ 11 και 13 Μαΐου, υπό την αιγίδα της Λετονικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, συνοδευόμενος από ειδικούς συνεργάτες και Υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υγείας, συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δικτύου Ηλεκτρονικής Υγείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (eHealth Network).
Στόχος της διοργάνωσης, όπως ανακοινώθηκε ήταν η διαβούλευση, η σύναψη συνεργασιών και η επίλυση ζητημάτων που αφορούν την Ηλεκτρονική Υγεία στα κράτη μέλη της Ε.Ε. Σε γεύμα εργασίας με θέμα «Ενδυνάμωση ασθενών μέσω της κινητής υγείας (mHealth)» ο Γ.Γ.Δ.Υ πραγματοποίησε παρέμβαση κατά την οποία τόνισε το γεγονός ότι η ενδυνάμωση των ασθενών είναι ένα πολύπλευρο ζήτημα που απαιτεί μία εξίσου πολυδιάστατη προσέγγιση.
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δικτύου, πραγματοποιήθηκαν διμερείς επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες από τη Γαλλία, Πολωνία, Κύπρο, Σουηδία και  την Ευρωπαϊκή  Επιτροπή. Δρομολογήθηκε επίσης η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ομάδα Εργασίας που εξετάζει νομικά θέματα διασυνοριακής ανταλλαγής Δεδομένων Υγείας.
Σύμφωνα με όλες τις μελέτες που έχουν γίνει η Ηλεκτρονική Υγεία και το ηλεκτρονικό συνταγολόγιο αλλάζει τα δεδομένα, μειώνοντας το κόστος της Υγείας κι εξορθολογίζοντας την άσχημη κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας και της μείωσης των κονδυλίων λόγω της κρίσης αλλά και λόγω των υπερτιμολογήσεων.
Ωστόσο, όπως έχει αναφέρει επανειλημμένα ο υπουργός Υγείας Πάνος Κουρουμπλής υπάρχουν 14 διαφορετικά πληροφοριακά συστήματα, τα οποία «δεν επικοινωνούν μεταξύ τους», ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει τουλάχιστον αυτό το κομμάτι χωρίς προβλήματα.
 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept