Απίστευτο: Η μνήμη μας αλλάζει μ΄ έναν αλγόριθμο!

110

αλγοριθμος
Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει μαθηματικές εξισώσεις πίσω από τον τρόπο που οι μορφές του εγκεφάλου αποκτούν αλλά κυρίως χάνουν αναμνήσεις.
Παρ΄ότι ολόκληρος ο μηχανισμός δε είναι γνωστός ωστόσο φαίνεται πως τα πρώτα σημάδια είναι ορατά κι ίσως στο μέλλον θα μπορούν γιατροί με διάφορες τεχνικές να διαγράψουν ή ν΄ αλλάξουν αναμνήσεις.
Το γεγονός αυτό είναι αρκετά τρομακτικό, για τον καθένα μας. Από την άλλη πλευρά είναι ό,τι καλύτερο για ανθρώπους που έχουν βιώσει τρομακτικές εμπειρίες: βομβαρδισμούς, βιασμούς, βίαιους θανάτους κ.ά.
Το θέμα αυτό χειρίζεται μια ερευνητική ομάδα μ΄ επικεφαλής τον Wolfram Gerstner που επικεντρώνεται στο κομμάτι της μνήμης και στα δίκτυα νευρώνων που σχηματίζονται. Ήδη έρευνες για το ζήτημα αυτό γίνονται σε πειραματόζωα.
Οι επιστήμονες έχουν δημιουργήσει έναν πολύπλοκο αλγόριθμο που λένε ότι είναι επί του παρόντος είναι η πιο ακριβής αναπαράσταση του πολυσύνθετου αυτού φαινομένου.
Ο αλγόριθμος μπορεί να προσαρμοστεί για να βοηθήσει να αναπτυχθούν εργαλεία που προκαλούν νέες μνήμες στον εγκέφαλο, ή ακόμα και να διαγραφούν παλιές αναμνήσεις εντελώς. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εμφυτεύτηκαν μνήμες σε ποντίκια ενώ είχαν αποκοιμηθεί.
Πηγή: Dailymail

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept