Συνεχίζεται η ενημερωτική εκστρατεία για την οζώδη σκλήρυνση

96

οζώδης σκλήρυνση
Μ’ επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Οζώδους Σκληρύνσεως (Ε.Ε.Ο.Σ.) στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για την Οζώδη Σκλήρυνση, την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 με περισσότερους από 100 συμμετέχοντες.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι διακεκριμένοι επιστήμονες Σωτήριος Γιουρούκος, Γεράσιμος Βουτσινάς, Γιάννης Βάρτζελης και Έφη Φέγγου αναφέρθηκαν στη νόσο κι απάντησαν στις απορίες των παρευρισκομένων, οι οποίοι ήταν κατά κύριο λόγο ασθενείς ή γονείς ασθενών με Οζώδη Σκλήρυνση.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την προβολή ενός συγκινητικού, ολιγόλεπτου βίντεο με την πορεία της Ε.Ε.Ο.Σ. τα τελευταία 25 χρόνια, η οποία στάθηκε ως αφορμή, με την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σπανίων Παθήσεων (EURORDIS), για τη δημιουργία της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων (Π.Ε.Σ.ΠΑ.), όπως και στα υπόλοιπα κράτη μέλη.
Η Κατερίνα Λάμπρου αποτέλεσε την αρχή του αγώνα των ασθενών με Οζώδη Σκλήρυνση στη χώρα μας και ο αγώνας αυτός συνεχίστηκε με τα νέα μέλη συλλόγων καθώς και μεμονωμένων ασθενών, τα οποία παλεύουν για ένα καλύτερο αύριο.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Αναδρομικής Έκθεσης Ζωγραφικής της Κατερίνας Λάμπρου, της οποίας την έναρξη κήρυξε ο συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης, με θέμα: «Σπάνιος ναι… Μόνος όχι!» και η οποία θα διαρκέσει έως τις  19 Ιουλίου 2015.
Ο Σύλλογος κι οι Γονείς Ασθενών εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στο Ίδρυμα Ευγενίδου για τη στήριξή του και για την εκδήλωση αλλά και για τη  φιλοξενία των δύο περιπτέρων της Οζώδους Σκληρύνσεως καθώς και της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία να ενημερωθούν χιλιάδες επισκέπτες για την Οζώδη Σκλήρυνση και τις Σπάνιες Παθήσεις γενικότερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων.
Ελληνική Εταιρεία Οζώδους Σκληρύνσεως
Τηλ: 2107660989 & 2107600289
Φαξ: 2107660991
e-mail: tsahellas@ath.forthnet.gr
www.tsahellas.gr

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept