ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ! Τσεκάρετε αν ανήκετε στην «ομάδα υψηλού κινδύνου»

114

 
LS010046
Οι άνθρωποι με υψηλή αρτηριακή πίεση που κοιμούνται λιγότερο από πέντε ώρες, ή περισσότερο από οκτώ ώρες κάθε βράδυ, μπορεί να έχουν σημαντικά υψηλότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα από επιστήμονες στην Σχολή Ιατρικής Icahn του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Mount Sinai στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.
Αναλύοντας τα δεδομένα από περισσότερους από 200.000 κατοίκους των ΗΠΑ με υψηλή αρτηριακή πίεση, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εκείνοι που δεν κοιμόντουσαν αρκετά (κάτω από 5 ώρες) το βράδυ είχαν 83% αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου σε σύγκριση με εκείνου που κοιμόντουσαν 7-8 ώρες.
Την ίδια στιγμή, εκείνοι που ξεπερνούσαν τις οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ (κοιμόντουσαν δηλαδή εννιά ώρες και πάνω) είχαν 74% αυξημένες πιθανότητες εγκεφαλικού.
Παρά το γεγονός ότι αυτή η μελέτη διαπίστωσε συσχέτιση μεταξύ της διάρκειας του ύπνου και του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου σε άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση, δεν κατέληξε σε καμία επιστημονική απόδειξη για σχέση αιτίας-αποτελέσματος .
Τα ευρήματα από τη μελέτη αναμένεται να παρουσιαστούν επισήμως την προσεχή Παρασκευή στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης της Υπέρτασης (American Society of Hypertension) που θα γίνει στη Νέα Υόρκη.
ΠΗΓΗ: iatropedia

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept