ΣΑΛΟΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΤΕΡΑ: Η γυναίκα μου, η κουνιάδα και ο πεθερός μου βίαζαν την 7χρονη κόρη μου

156

βιασμος-600x288
Ο Εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω πρότεινε την ενοχή τριών εκ των τεσσάρων κατηγορούμενων στην υπόθεση για τον βιασμό και αποπλάνηση του κοριτσιού, αλλά και για άμεση συνέργεια στις πράξεις αυτές και συγκεκριμένα για τον παππού της, την μητέρα της και την θεία της. Παράλληλα πρότεινε την απαλλαγή της γιαγιάς από την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε αποπλάνηση.
Μηνυτής ήταν ο πατέρας του ανήλικου τότε κοριτσιού ο οποίος βρίσκεται σε διάσταση από την μητέρα της και το έτος 2000 του είχε ανατεθεί προσωρινά η επιμέλεια της μικρής η οποία έμενε στο διαμέρισμά του. Σύμφωνα με την καταγγελία, λίγο πριν το Πάσχα του 2003 η μητέρα, στο πλαίσιο της επικοινωνίας της με την μικρή για την οποία είχε αποφασίσει το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, φέρεται να πήρε την κόρη της από το σπίτι του πατέρα και να την πήγε στο σπίτι της, όπου βρισκόταν και η δεύτερη κατηγορουμένη, αδελφή της.
Εκεί, όπως καταγγέλλεται, η πρώτη κατηγορουμένη,  και ενώ η δεύτερη κρατούσε σφιχτά τα χέρια της ανήλικης, την ακινητοποίησε, έπεσε πάνω της και έβαλε το χέρι της στα γεννητικά της όργανα.  Μετά το περιστατικό αυτό η ανήλικη δεν ήθελε να πάει στη μητέρα της. Ούτε όμως και η πρώτη κατηγορουμένη ενδιαφερόταν να πάρει την κόρη της για επικοινωνία.
Όταν ο πατέρας ρώτησε την κόρη του γιατί αρνείται να πάει με τη μητέρα της, αυτή του διηγήθηκε τι συνέβη στην τελευταία συνάντησή τους. Ο πατέρας ρώτησε το παιδί γιατί δεν του το είπε αμέσως, και η μικρή απάντησε ότι η μητέρα της την απείλησε ότι  θα σκοτώσει τον πατέρα της και την ίδια με όπλο.
Η ανήλικη κατάθεσε στην ανακρίτρια ότι δεν θέλει τη μητέρα της, γιατί την έδερνε, την κακοποιούσε, άγγιζε το “κουτί” της και όταν έπαιρνε κάτι δικό της της τραβούσε τα μαλλιά. 
Επιπλέον, φέρεται να ανέφερε ότι όταν κοιμόταν… την άγγιζαν. Ειδικότερα, φέρεται να υποστήριξε ότι της έδιναν χάπι για να κοιμηθεί και μετά η μητέρα της, της άγγιζε τα γεννητικά της όργανα και την έδερνε. Όπως η ίδια φέρεται να ισχυρίστηκε ο παππούς και η γιαγιά της, της έλεγαν ότι θα σκοτώσουν το μπαμπά της με ένα μεγάλο όπλο.
Οι παιδικές ζωγραφιές μιλούν για το μαρτύριο του κοριτσιού
Την ένταση αυτή στη σχέση της κόρης με τη μητέρα της, διαπίστωσε και ψυχολόγος, η οποία περιέγραψε τις ζωγραφιές της μικρής και το περιεχόμενο τους. Η κοινωνική λειτουργός συνέταξε σχετική έρευνα και ανέφερε ότι από τις ζωγραφιές της μικρής φαίνεται η ίδια να είναι δεμένη και να στάζουν υγρά από τα γεννητικά της όργανα. Άλλες ζωγραφιές δείχνουν τη μητέρα της και το παππού της με κέρατα και γυμνούς μέσα στο δωμάτιό της.
Παιδοχειρουργός: Έχει υποστεί ασελγείς πράξεις
Παιδοχειρουργός, εξέτασε στο Νοσοκομείο το φερόμενο ως θύμα όταν παραπονέθηκε για περιπρωκτικό άλγος. Εκείνος φέρεται να την ρώτησε ενώ ήταν μόνοι τους γιατί πονάει ο ποπός της και η μικρή φαίνεται πως του απάντησε ότι την ώρα που κοιμόταν κατάλαβε πως ο παππούς της ασέλγησε σε βάρος της. Κατάθεσε ότι όπως του είπε η ανήλικη αυτό το γεγονός είχε συμβεί δύο φορές.
Στην εξέταση που έκανε παρατήρησε ευχέρεια στην εξέταση της γενετήσιας περιοχής, το παιδί δεν αντιδρούσε στην εξέταση των γεννητικών οργάνων του, είχε δε ευκολία στο να κατεβάζει το εσώρουχο του. Κατέληξε ότι δεν μπορεί να καταθέσει με βεβαιότητα ότι το παιδί έχει υποστεί ασελγείς πράξεις ή όλα είναι στη φαντασία του.
Σε έγγραφο του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου γίνεται αναφορά στην εκτίμηση ότι υπάρχουν ενδείξεις πρόκλησης ψυχικού τραύματος και παραμέλησης των συναισθηματικών αναγκών του παιδιού, που είναι δυνατόν να οφείλονται σε σεξουαλική παρενόχληση.
Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες και ισχυρίζονται ότι οι καταθέσεις της ανήλικης είναι αποτέλεσμα επηρεασμού από τον πατέρα και τους γονείς του.
Το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφασή του την προσεχή Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept