ΧΩΡΙΣ ΒΑΜΒΑΚΙ το ΚΑΤ εδώ και 5 μήνες!

111

KAT
Το ΚΑΤ λοιπόν δεν έχει βαμβάκι πέντε μήνες τώρα και μιλάμε για το ΚΑΤ το οποίο είναι νοσοκομείο ατυχημάτων και εφημερεύει πολλές φορές.
Επίσης, στο νοσοκομείο θα έπρεπε να αποδοθούν το α” τετράμηνο 16 εκατ. και αποδόθηκαν μόλις 2, ενώ οι πάγιες δαπάνες φτάνουν τα 3,2 εκατ. ευρώ, όπως ανέφερε η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Παρασκευή Πάκου.
Συνέπεια όλων αυτών είναι το τμήμα των ακτινολόγων να λειτουργεί με 50% λιγότερο προσωπικό από αυτό που προβλέπει ο κανονισμός, τρεις αίθουσες χειρουργείων να είναι κλειστές, ενώ μόνο στους εργαζομένους στα χειρουργεία οφείλονται 627 ρεπό. Οσο για τη συντήρηση των υποδομών, αυτή είναι «ανύπαρκτη» σύμφωνα με την κ. Πάκου.
Αυτό όμως είναι μόνο ένα στοιχείο από την ατελείωτη λίστα των προβλημάτων που υπάρχουν στο ΕΣΥ.
Στον «Ευαγγελισμό», άλλο νοσοκομείο της «πρώτης γραμμής», καθώς δέχεται μεγάλο όγκο ασθενών, οι ελλείψεις προσωπικού αγγίζουν τα όρια της επικινδυνότητας, τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο, Ηλίας Σιώρας. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι από τις 15 εξοπλισμένες χειρουργικές αίθουσες λειτουργούν μετά βίας 9-10, ενώ η εργασιακή εξουθένωση αγγίζει το 40%.
«Ποτέ δεν είδαμε στα νοσοκομεία τόσο λίγο προσωπικό, ποτέ δεν είδαμε τόσο επικίνδυνα χαμηλά τα οικονομικά των νοσοκομείων και ποτέ δεν είδαμε τόσο πολύ κόσμο να προσέρχεται σε αυτά», τόνισε ο κ. Σιώρας, σε συνέντευξη Τύπου.
Ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου έχει μειωθεί κατά 14% σε σχέση με την περασμένη χρονιά, ενώ θα έπρεπε να είχαν αποδοθεί στο νοσοκομείο τουλάχιστον 25-30 εκατ. ευρώ για το α΄ τετράμηνο. Από αυτά αποδόθηκαν μόνο 2 εκατ., με μηνιαίο κόστος για προμήθειες και υπηρεσίες να ανέρχεται στα 7-8 εκατ. και τα ταμειακά διαθέσιμα να μην ξεπερνούν τα 4 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Σιώρας.
Και όλα αυτά, ενώ την ίδια στιγμή καταγράφεται περίπου 20% αύξηση ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία.
Σοβαρό ζήτημα δημιουργείται και από το κόστος για τους ανασφάλιστους, των οποίων υπολογίζεται στα 2.200 ευρώ κατά ασθενή. Είναι απαραίτητη η άμεση επιχορήγηση, αλλά «μέχρι τώρα έχουν δοθεί μόνο 45.000 ευρώ».
Ιδιαίτερα σοβαρή είναι όμως η κατάσταση και στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα».
Εκεί φιλοξενούνται 86 παιδιά και στα νοσοκομεία περιμένουν ακόμη 40, καθώς η έλλειψη υποδομών και προσωπικού έχει φτάσει σε οριακό σημείο, όπως τόνισε η πρόεδρος των εργαζομένων, Αναστασία Παπαδογιαννάκη.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept