Πως νοσεί το ΕΣΥ…. Σε 24ωρη απεργία σήμερα γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι!

115

ΚΑΤ 1
Κλειστόν, λόγω διάλυσης. Κάπως έτσι θα μπορούσε ν’  αναφερθεί κάποιος στα χάλια της δημόσιας υγείας, που λόγω της υποχρηματοδότησης  είναι διασωληνωμένη στην Εντατική.
Γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις προνοιακές δομές κατέρχονται σήμερα σε 24ωρη απεργία. Με μελανά χρώματα περιγράφουν καθημερινά την κατάσταση στη δημόσια υγεία σωματεία εργαζομένων, γιατροί και νοσηλευτές.
Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου μάλιστα οι γιατροί κατήγγειλαν την άθλια κατάσταση που επικρατεί με αποκορύφωμα την έλλειψη βάμβακος στο ΚΑΤ, τα χαμηλά τα οικονομικά των νοσοκομείων, την έλλειψη προσωπικού που έχει φτάσει στο κόκκινο…
Κάνουν λόγο για κατάρρευση της δημόσιας υγείας εξαιτίας της λιτότητας και των μνημονιακών πολιτικών και για προβλήματα που θα έπρεπε να έχουν λυθεί χθες και δεν χωρούν αναβολές.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καταγγέλλει «οικονομική ασφυξία των νοσοκομείων, τραγική υποστελέχωση, σωματική και ψυχολογική εξουθένωση των εργαζομένων, για διατήρηση των μνημονιακών διοικήσεων που συνεχίζουν την πολιτική της σκόπιμης παράλυσης της διοικητικής λειτουργίας των νοσοκομείων, αναιρώντας τις όποιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες».
Και τονίζει: «Η κυβέρνηση οφείλει με κάθε τρόπο να προτάξει πάνω απ’ όλα το συμφέρον του λαού, την επιβίωση του ΕΣΥ και τη διασφάλιση της ζωής, της υγείας και της αξιοπρέπειας των ανθρώπων, απέναντι στις απαιτήσεις των τραπεζιτών και των διεθνών τοκογλύφων», αναφέρει ακόμα η ΟΕΝΓΕ.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία επισημαίνει: «Η κατάσταση στο ΕΣΥ είναι εκτός ελέγχου εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης. Το ΕΣΥ απαξιώνεται – συρρικνώνεται – ιδιωτικοποιείται».

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept