Ανδρέας Ξανθός: "Οι "700" που θα προσληφθούν θα είναι νοσηλευτές"

148

Ανδρέας Ξανθός
Θετική χαρακτηρίζουν τη συνάντηση που είχαν χθες οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ) με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ο οποίος δεσμεύθηκε για αύξηση των προσλήψεων και εξορθολογισμό της διαχείρισης των κυτταροστατικών φαρμάκων. Επίσης, συζήτησαν για τη μεταφορά κληροδοτημάτων στο ΕΣΥ και τη συμμετοχή νοσηλευτών σε επιτροπές του υπουργείου.
Η συζήτηση ξεκίνησε με το μείζον πρόβλημα που αφορά τα δημόσια νοσοκομεία, σχετικά με την υποστελέχωσή τους από νοσηλευτές. Δόθηκε σαφής δέσμευση από τον υπουργό ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα εκδοθεί προκήρυξη για 1.000 άτομα μόνιμο προσωπικό, από τους οποίους οι 700 θα είναι νοσηλευτές, ενώ παράλληλα γίνεται σχεδιασμός για την κάλυψη των αναγκών και με επικουρικό προσωπικό, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.
Αναφορικά με τους οργανισμούς των νοσοκομείων, ο κ. Ανδρέας Ξανθός τόνισε ότι θα προχωρήσει σε άμεση αναμόρφωσή τους, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των διοικήσεων των ιδρυμάτων και ακολούθως, μέσα από ένα νέο αξιοκρατικό και αντικειμενικό σύστημα, θα προβεί στη διενέργεια των κρίσεων για τις θέσεις ευθύνης των υπηρεσιών των νοσοκομείων. 
Για το θέμα που προέκυψε με αφορμή τον θάνατο ψυχικά ασθενή στο Δαφνί, μετά από επίθεση άλλου ασθενή, οι νοσηλευτές μίλησαν αναλυτικά για τις δύσκολες συνθήκες νοσηλείας και εργασίας στις ψυχιατρικές δομές. Το Υπουργείο Υγείας τόνισε ότι θα δει προσεκτικά το θέμα καθώς ενώ ακολουθήθηκαν οι σχετικές οδηγίες, ο ασθενής που ήταν σε παροξυσμό κι ήταν βαρύ περιστατικό λύθηκε, με αποτέλεσμα να σκοτώσει άλλον ασθενή.
Πηγή: Newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept