Οι γιαγιάδες ξεχνούν λιγότερο από τους παππούδες!!!

108
Εγκέφαλος1
Εάν ξεχάσετε πού βάλατε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας, δεν υπάρχει λόγος να στενοχωρηθείτε. Αλλά αν βρεθήκατε μπροστά στο αυτοκίνητο και δεν ξέρετε να το βάλετε μπροστά ε, τότε ναι μπορεί να είσαστε υποψήφιοι για  Alzheimer.
Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Jama Neurology η μνήμη των ανδρών είναι χειρότερων από των γυναικών και “λυγίζει” πιο εύκολα στο χρόνο. Κατά τονΔρ. Clifford R. Jack από την Κλινική Μάγιο και του Ιδρύματος στη Μινεσότα, ο οποίος μίλησε στο healthline.com “Η μείωση της μνήμης είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους.”

εγκέφαλος

Ο ίδιος μαζί με άλλους ερευνητές εξέτασαν τη δομή του εγκεφάλου και τη δραστηριότητα σε 1246 άτομα μεταξύ των ηλικιών 30 και 95 με φυσιολογική γνωστική λειτουργία.

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συνολική μνήμη μειώνεται σταθερά από την ηλικία των 30 έως 95. Ανακάλυψαν επίσης η περιοχή του ιππόκαμπου του εγκεφάλου συρρικνώνεται σταδιακά από την ηλικία των 30 έως τα μέσα της δεκαετίας του ’60 και στη συνέχεια μειώνεται πιο εντυπωσιακά σε όγκο μετά από αυτό!
Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept