ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΡΑ! Για να δει τη ζωή αλλιώς – Σημαντικό επιστημονικό επίτευγμα

184

man-600x275

Μία νέα ζωή απέκτησε με τη βοήθεια ενός έξυπνου τηλεφώνου ένας άνδρας στη Βραζιλία. 

Από το 2008 ο Καρλίτο Κονσεισάο ζούσε με μια τρύπα στο πρόσωπο του λόγω καρκίνου. Ωστόσο, χάρη σε ένα δωρεάν πρόγραμμα απέκτησε πρόθεση 3D η οποία κατασκευάστηκε με το βοήθεια ενός τηλεφώνου.  Τώρα οι επιστήμονες μετά από αυτή την επιτυχία αισιοδοξούν ότι θα ανοίξει ο δρόμος για τη εφαρμογή της μεθόδου σε απομακρυσμένες περιοχές όπου δεν υπάρχει υγειονομική περίθαλψη.

Ο ίδιος ο ασθενής δηλώνει: «Η πρώτη μου πρόσθεση ήταν ευαίσθητη, κακής ποιότητας και μου έφευγε καθώς ήταν κολλημένη με κόλλα. Ένιωθα παραμορφωμένος και φαινόμουν απαίσιος. Έχασα την αυτοπεποίθησή μου και έπεσα σε κατάθλιψη».

man1

Για να προσθέσει: «Δεν μπορούσα να εργαστώ, κλείστηκα στον εαυτό μου επειδή με κοίταζαν περίεργα. Φορούσα γυαλιά για να κρύβω το σημείο τις περισσότερες ώρες. Ωστόσο σήμερα είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος. «Εντυπωσιάστηκα πάρα πολύ από το αποτέλεσμα της νέας πρόσθεσης. Έκλαψα όταν μου την έβαλαν».’

man2

Πίσω από την ανακάλυψη βρίσκεται ομάδα γιατρών στη Βραζιλία η οποία θέλει με αυτόν τον τρόπο να αλλάξει την καθημερινότητα των ανθρώπων με εύχρηστο και χαμηλού κόστους τρόπο. Για την κατασκευή  χρειάστηκαν περίπου 20 ώρες.

 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept