ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΤΕ! Δείτε τι μπορεί να συμβεί στον οργανισμό μας, αν δεν αλλάζουμε τα σεντόνια μας συχνά!

176

andras

Και όμως, σίγουρα αυτό δεν το γνωρίζετε….

 

Να τρώμε, να βλέπουμε τηλεόραση, να διαβάζουμε, να χαϊδεύουμε το κατοικίδιό μας – τελικά κάνουμε πολλά περισσότερα στο κρεβάτι από απλά να κοιμόμαστε. Για όσους κοιμούνται περίπου 7 ώρες τη μέρα, αυτό σημαίνει 50 ώρες την εβδομάδα κάτω από τα σεντόνια.

Και οι περισσότεροι από μας μπορούν να προσθέσουν ακόμα περισσότερες ώρες εάν σκεφτούμε όλα αυτά που αναφέραμε παραπάνω.

Παρόλο που οι περισσότεροι από μας νιώθουν πολύ όμορφα όταν κοιμούνται σε φρεσκοπλυμένα σεντόνια, δεν έχουμε συνηθίσει να αλλάζουμε και να πλένουμε τα σκεπάσματα ιδιαίτερα συχνά. Αλλά η αλήθεια είναι πως όποιος κοιμάται στα ίδια σκεπάσματα για πάνω από δύο εβδομάδες, στην ουσία θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο – τουλάχιστον σύμφωνα με την Dr. Lisa Ackerley.

Όταν ξαπλώνουμε στο κρεβάτι μας το βράδυ, στην ουσία δεν είμαστε μόνοι μας. Το σώμα μας κουβαλάει πολλούς ιούς και βακτήρια και αυτό είναι κάτι φυσιολογικό. Συνήθως, αυτοί οι μικροοργανισμοί δεν μας βλάπτουν.

Αλλά όταν κοιμόμαστε, κάποιοι από αυτούς μεταφέρονται στα σκεπάσματα μέσα από το δέρμα, το σάλιο και άλλα σωματικά υγρά και αν αυξηθεί η συγκέντρωσή τους πολύ, μπορούν να γίνουν ένα πραγματικό πρόβλημα. Στο τέλος, ένα κρεβάτι που δεν είναι καθαρό μπορεί να γίνει εκκολαπτήριο για πολλών ειδών κινδύνους. Δείτε μερικούς από αυτούς…

Η ασθένεια του σταφυλόκοκκου

Αυτό το βακτήρια λατρεύει να ζει σε βρώμικα σκεπάσματα και μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας, όπως λοιμώξεις του αναπνευστικού, του ουροποιητικού και του δέρματος.

Candida albicans

Αυτός ο μύκητας λατρεύει τα σκοτεινά σημεία ανάμεσα σε άπλυτα σεντόνια και μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας όπως μολύνσεις στο δέρμα, τα γεννητικά όργανα, τον λαιμό, ακόμα και το αίμα.

Ακμή

Όσοι πάσχουν από ακμή θα πρέπει να αλλάζουν τα σεντόνια τους κάθε λίγες μέρες για να περιορίσουν την έκθεση στα βακτήρια που την προκαλούν.

Κρύωμα και γρίπη

Όταν είστε κρυωμένοι είναι πολύ σημαντικό να αλλάζετε συχνά τα σεντόνια σας. Έτσι, θα μειώσετε τον κίνδυνο να αρρωστήσετε ξανά ή να κολλήσετε κάποιον άλλο.

Ακάρεα της σκόνης

Αυτά τα ενοχλητικά πλάσματα λατρεύουν τα σκεπάσματα. Δεν προκαλούν κάποια ασθένεια αν και μπορούν να προκαλέσουν πολλές αλλεργίες.

ΠΗΓΗ: Fanpage

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept