Άσπρη γλώσσα- Τί να κάνετε και τι να αποφύγετε

26

Κι όμως η γλώσσα, μας μιλάει, ακόμη και όταν σιωπά,.

Το χρώμα της, προειδοποιεί για την υγιεινή του στόματός μας. Σε περίπτωση που είναι άσπρη ή έχει γκριζωπή-λευκή απόχρωση, θα πρέπει να πάτε στο γιατρό σας.

Η πιο συνηθισμένη αιτία λευκής γλώσσας είναι η κακή στοματική υγιεινή.
Το πολύστιβο πλακώδες επιθήλιο είναι σαν μικρά σπυράκια στην γλώσσα. Αυτά μπορεί να αρχίσουν να διογκώνονται και να φλεγμαίνουν σε ένα στόμα που δεν καθαρίζεται καλά. Έτσι η  γλώσσα παίρνει ένα λευκό χρώμα, καθώς τα σωματίδια συσσωρεύονται.

Άσπρη γλώσσα: Πρόληψη

Αν και δεν είναι πάντοτε δυνατό, η βασική στοματική υγιεινή βοηθάει σημαντικά στην πρόληψη. Αυτό περιλαμβάνει το βούρτσισμα των δοντιών δύο φορές την ημέρα.
Πολλοί άνθρωποι επωφελούνται επίσης από τη χρήση μιας ξύστρας γλώσσας κάθε μέρα, ή το βούρτσισμα της γλώσσας με μια οδοντόβουρτσα.
Οι επιλογές για τον τρόπο ζωής μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αποφυγή μιας λευκής γλώσσας κατά περιόδους. Η αποφυγή καπνίσματος και κατανάλωσης αλκοόλ επίσης βοηθάει. Το ίδιο κάνει μια υγιεινή διατροφή με ποικιλία και θρεπτικά στοιχεία.Τέλος, η τακτική επίσκεψη σε έναν οδοντίατρο κάθε 6 μήνες για έλεγχο είναι σημαντική για την στοματική υγιεινή. 

Η καθημερινή υγιεινή του στόματος είναι προϋπόθεση για όλους, αλλά υπάρχουν κάποιες παθήσεις, που προκαλούν λευκό χρώμα στη γλώσσα, ακόμα και σε άτομα που φροντίζουν πολύ το στόμα τους. Όπως:

Ομαλός λειχήνας στόματος
Λευκοπλακία
Ζυμομύκητες στο στόμα ή 
Σύφιλη

ΠΗΓΗ :iatropedia.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει