ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ! Κάνει καλό στην καρδιά

283

Δεν είναι μόνο απολαυστική παρέα…

Για τους μοναχικούς μια συντροφιά, για τα παιδιά ένας φίλος και το σπίτι ένας φύλακας, αλλά είναι ένας σιωπηλός προστάτης της καρδιά σας, αφού, όπως αποκαλύπτει σουηδική επιστημονική μελέτη τα αισθήματα που αναπτύσσονται από την συγκατοίκηση με ένα σκυλάκι, θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και δυναμώνουν  την καρδιά!

Κι όλα αυτά, αποδεικνύονται και επιστημονικά! Σύμφωνα με την έρευνα, οι  ιδιοκτήτες σκύλων έχουν μικρότερη πιθανότητα να πεθάνουν πρόωρα από καρδιαγγειακό ή άλλο αίτιο.
Τα αποτελέσματα απορρέουν από διεξοδική  ανάλυση στοιχείων για πάνω από 3,4 εκατομμύρια ανθρώπους ηλικίας 40 έως 80 ετών, για χρονικό διάστημα έως 12 ετών!

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι «η παρέα ενός σκύλου φαίνεται να αποτελεί ιδιαίτερα προστατευτικό παράγοντα για όσους ανθρώπους ζουν μόνοι τους. Κι αυτό γιατί ο σκύλος αποτελεί μέλος της οικογένειας για τους μοναχικούς».

Διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν ένα σκύλο στο σπίτι τους (το 13% του συνόλου), είχαν κατά μέσο όρο 33% μικρότερο κίνδυνο θανάτου και 11% μικρότερο κίνδυνο θανάτου ειδικότερα από καρδιαγγειακά αίτια, σε σχέση με όσους δεν απολάμβαναν τη συντροφιά του τετράποδου.

Οι ερευνητές του Τμήματος Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Ουψάλα, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή επιδημιολογίας Τόβε Φαλ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Scientific Reports».

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept