Χίος: Ο μητροπολίτης Μάρκος «καλύπτει» εφημερίες… γιατρών

133

j9vrs6

Η Μητρόπολη Χίου, με ανακοίνωσή της, δημοσιοποίησε την πρόθεσή της να συνδράμει οικονομικά στην κάλυψη των κενών εφημεριών και των υγειονομικών αναγκών στη Βορειοδυτική Χίο.

Την εγκληματική αδιαφορία της Πολιτείας ήρθε να καλύψει, ένα 24ωρο μετά τον θάνατο ασθενή στη Βολισσό εξαιτίας της έλλειψης ιατρού, η Μητρόπολη Χίου, που, με ανακοίνωσή της, δημοσιοποίησε την πρόθεσή της να συνδράμει οικονομικά στην κάλυψη των κενών εφημεριών και των υγειονομικών αναγκών του νησιού.

Η δαπάνη που θα προκύψει για τις κενές εφημερίες θα καλυφθεί από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο και το προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας, ενώ, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, αναμένεται η άμεση εκδήλωση ενδιαφέροντος από ιατρούς, ώστε να καλυφθούν τα κενά.

Το ζήτημα της χρηματοδότησης των εφημεριών στο πολυδύναμο Ιατρείο της Βολισσού από την Αμανή είχε τεθεί πριν από λίγους μήνες στο τραπέζι των συζητήσεων. Ωστόσο, για διάφορους λόγους, είχε καθυστερήσει.

Ταυτόχρονα, ο μητροπολίτης Χίου Μάρκος έχει αποφασίσει να δώσει βοηθήματα σε όλα τα ανήλικα παιδιά-μαθητές, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρησκεία, αξιοποιώντας το προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας και επιδιώκοντας, στους δύσκολους καιρούς των capital controls, να συνδράμει τις πληγείσες οικογένειες του νησιού. Πρόκειται για τη συνέχιση της παροχής έργου η οποία ουσιαστικά υποκαθιστά το κράτος, που στην περίπτωση του νησιού της Χίου δείχνει δυσλειτουργίες.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept