Παρατείνεται η χρηματοδότηση κοινωνικών δομών μέσω ΕΣΠΑ ως 31 Δεκεμβρίου 2015

120

Φτωχεια (1)
Την παράταση της χρηματοδότησης των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας μέχρι τη λήξη της προγραμματικής περιόδου 2007 – 2013. Σύμφωνα με ανακοίνωση, που εξέδωσαν διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία τους έως το τέλος του 2015. Η ανακοίνωση έγινε χθες από την αναπληρώτρια Υπουργό, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και τον υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού,  αρμόδιο για τα θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση.
Η απόφαση αφορά 67 δομές σε 12 περιοχές της χώρας, που απασχολούν 294 άτομα (νέους, που είναι άνεργοι έως 30 ετών) και εξυπηρετούν 7.200 πολίτες. Συνολικά, σήμερα λειτουργούν 225 δομές που απασχολούν 982 άνεργους και προσφέρουν υπηρεσίες σε 24.400 πολίτες.
Οι δομές αντιμετώπισης της φτώχειας, χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους και περιλαμβάνουν κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία, δομές παροχής συσσιτίων, δημοτικούς λαχανόκηπους, τράπεζες χρόνου, κέντρα ημερήσιας υποδοχής αστέγων και άλλες αντίστοιχες διαδικασίες. Φορείς υλοποίησης είναι συμπράξεις μεταξύ Δήμων και φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ενώ τα έργα έχουν τοπικό χαρακτήρα και στόχο την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept