ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ! Πρώτες βοήθειες για το κρύο!

151

istinnyiy-tlen-voronezhskaya-oblast-kak-marshrut-bezyishodnosti_2015-10-26_12-25
Η πρωτοχρονιά φέτος θα μας βρει με πολύ κρύο.  Εμείς βρήκαμε μερικές πρακτικές συμβουλές που πρέπει να ξέρετε ώστε να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τις χαμηλές θερμοκρασίες που θα έχουμε και να κρατήσετε το σώμα σας ζεστό. 
Μπορεί να σας ακουστεί αστείο αλλά είναι καλύτερο να φορέσετε όσο πιο πολλά λεπτά ρούχα μπορείτε παρά να αρκεστείτε  σε ένα μόνο πολύ ζεστό πουλόβερ. Οι πολλές στρώσεις υφασμάτων κρατούν περισσότερη ζέστη, ενώ έχετε περισσότερη ευελιξία αν δουλεύετε σε ζεστό χώρο.
Φορέστε γάντια όταν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο για πολύ ώρα, ώστε να μην ενταθεί η ξηρότητα των χεριών σας.
Φορέστε έναν σκούφο ή ένα καπέλο, το οποίο προστατεύει όχι μόνο την θερμότητα που αποβάλλεται από το κεφάλι, αλλά και την υγεία της τρίχας.
Καλύψτε τον λαιμό σας με ένα κασκόλ. Αν φτάνει μέχρι την μύτη σας, ώστε να φιλτράρετε τον αέρα, ακόμη καλύτερα.
Προστατέψετε τα χέρια και τα χείλη σας από το σκάσιμο, βάζοντας κρέμα χεριών και lip balm.
Βεβαιωθείτε ότι έχετε αδιάβροχες μπότες για να κρατήσετε τα πόδια σας και τα δάχτυλα σας ζεστά.
Η σημασία της διατροφής
Για να διατηρήσετε σε καλή θερμοκρασία το σώμα σας, προτιμήστε να καταναλώνετε ζεστά φαγητά. Το χλιαρό ζεστό τσάι, τα χλιαρά ζεστά αφεψήματα και η σούπα βοηθούν τον οργανισμό κατά την διάρκεια των κρύων ημερών.
Τρώμε σχεδόν κάθε 3 ώρες, μικρά γεύματα, μιας και οι θερμίδες από το φαγητό είναι καλός σύμμαχος αντιμετώπισης του κρύου.
Ο οργανισμός μας χρειάζεται νερό και όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές. Πίνοντας αρκετό νερό βοηθάτε το δέρμα σας να μην αφυδατωθεί.
Επίσης είναι καλό να μην καταναλώνετε αλκοόλ, τουλάχιστον σε μεγάλες ποσότητες, καθώς μπορεί να προκαλέσει μεγάλη απώλεια θερμότητας με δυσμενή αποτελέσματα για την καρδιά και τα αγγεία.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept