ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ! Δείτε γιατί πρέπει να τρώτε ένα αυγό την ημέρα

273

αυγο
Η έρευνα αυτή αλλάζει τα δεδόμενα…. Δείτε γιατί πρέπει να τρώτε ένα αυγό την ημέρα…..
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε χοληστερίνη, τα αυγά έχουν κακή φήμη, αλλά τώρα νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι δεν αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.
Έρευνα του University of Eastern Finland έδειξε ότι σχετικά υψηλή πρόσληψη διατροφικής χοληστερίνης ή κατανάλωση ενός αυγού ημερησίως δεν συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου.
Επιπλέον, δεν φάνηκε σχέση μεταξύ όσων έφεραν το φαινότυπο της APOE4 που επηρεάζει το μεταβολισμό της χοληστερόλης και είναι συχνός στους Φινλανδούς.
Η έρευνα δεν έδειξε σχέση μεταξύ της διατροφικής χοληστερίνης ή της κατανάλωσης αυγών με τη σκλήρυνση των τοιχωμάτων της καρωτίδας.
Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι διατροφή με υψηλή χοληστερίνη ή συχνή κατανάλωση αυγών δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, ακόμα και σε ανθρώπους που έχουν γενετική προδιάθεση να επηρεαστούν περισσότερο από τη διατροφική χοληστερίνη στα επίπεδα χοληστερόλης στον ορό.
Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition.
Πηγές: American Journal of Clinical Nutrition.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept