ΙΣΟΤΙΜΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ! Σε λειτουργία το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής της ΥΠΕ Πειραία και Αιγαίου

123

9C97BCB37F552C2ECD4CB7A8301AEA4B
Για το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραία και Αιγαίου ενημέρωθηκε χθες ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ιωάννης Μπασκόζος κατά τηνβ επίσκεψή του επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά. Ο κ. Μπασκόζος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους των εργαζομένων, της ιατρικής υπηρεσίας και της διοίκησης του νοσοκομείου και ανέλαβε τη δέσμευση να μεταφέρει τα αιτήματά τους στον υπουργό Υγείας.
Το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής (ΕΔΙΤ), που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στα πλαίσια του ΕΣΠΑ (2007-13), προσφέρει υπηρεσίες τηλεϊατρικής στους κατοίκους των νησιωτικών περιοχών της χώρας με τη βοήθεια σύγχρονων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), καλύπτοντας τέσσερις βασικούς άξονες υπηρεσιών:
α) Τηλεδιάγνωσης και τηλεσυμβουλευτικής,
β) Τηλεκπαίδευσης του Ιατρο-Νοσηλευτικού Προσωπικού
γ) Τηλεϊατρικής για την αντιμετώπιση σε πρώτο βαθμό επειγόντων περιστατικών
δ)Τηλεψυχιατρικής.
Κύριος στόχος είναι η διαδικτυακή συμβουλευτική υποστήριξη του Ιατρο-Νοσηλευτικού προσωπικού των περιοχών από τους εγκατεστημένους κεντρικούς Σταθμούς Ιατρών Συμβούλων (ΣΤΙΣ) με απώτερο στόχο την εξασφάλιση ισότιμων υπηρεσιών φροντίδας υγείας στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας της νέας υπηρεσίας, ενώ γιατροί και νοσηλευτές εξέρφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον του ΕΔΙΤ, τονίζοντας την ανάγκη υποστήριξης και εξέλιξης του με τη φροντίδα της ηγεσίας του υπουργείου.
Ο κ. Μπασκόζος διατύπωσε την ανάγκη καθορισμού ενός πλαισίου στρατηγικής επέκτασης του δικτύου με την απαραίτητη εισαγωγή νέων σταθμών σε Κέντρα Υγείας των μικρών και πιο απομακρυσμένων νησιών και δύσβατων περιοχών της Ελλάδας, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση και τη στήριξη του έργου την ενίσχυση του ΕΣΥ, τη συνεργασία του υγειονομικού προσωπικού και την επαρκή συνεχή τεχνική υποστήριξη του.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept