ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΟΥ! Τι δείχνει το χασμουρητό για την προσωπικότητα

249

xasmourito-01
Είναι γνωστό ότι το χασμουρητό είναι «κολλητικό». Σύμφωνα, ωστόσο, με δημοσίευμα της «Guardian» αποδεικνύεται ότι το χασμουρητό είναι δείκτης συναισθηματικής ταύτισης και συμπόνοιας.
Όπως φαίνεται, οι άνθρωποι που χασμουριούνται όταν βλέπουν κάποιον άλλον να χασμουριέται, έχουν αυξημένο το αίσθημα της συμπόνοιας. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα μωρά δεν «κολλάνε» όταν βλέπουν κάποιον άλλον να χασμουριέται, καθώς το μεταδοτικό χασμουρητό ξεκινά συνήθως από την ηλικία των τεσσάρων ή πέντε ετών, δηλαδή από όταν τα παιδιά αρχίζουν να ταυτίζονται συναισθηματικά με άλλους.
Μια ακόμα απόδειξη είναι πως άτομα με αυτισμό, τα οποία παρουσιάζουν χαμηλότερο δείκτη συναισθηματικής κατανόησης, είναι λιγότερο πιθανό να «κολλήσουν» το μεταδοτικό χασμουρητό.
Μια πρόσφατη μελέτη, μάλιστα, κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσο πιο στενή σχέση έχεις με κάποιον, τόσο πιο πιθανό είναι να «κολλήσεις» το χασμουρητό του. Έτσι, ανάμεσα σε οικογένειες το χασμουρητό είναι περισσότερο μεταδοτικό, ενώ το ποσοστό μειώνεται ανάμεσα σε φίλους και γνωστούς.
Ακόμα, διαφορές εντοπίζονται και στο φύλο, καθώς σύμφωνα με άλλη έρευνα, οι γυναίκες, οι οποίες έχει αποδειχτεί ότι αισθάνονται συμπόνοια πιο έντονα από τους άντρες, χασμουριούνται συχνότερα, όταν βλέπουν κάποιον άλλον να κάνει το ίδιο.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept