ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ! Γνωρίζετε τι σημαίνει σιωπηλή καρδιακή προσβολή

209

υγεία έμφραγμα5
Μια σιωπηλή καρδιακή προσβολή είναι μια καρδιακή προσβολή που έχει λίγα, αν όχι καθόλου, συμπτώματα. Είναι μάλιστα πιθανό να μην είχατε ποτέ στο παρελθόν κανένα σύμπτωμα που να σας “προειδοποιήσει” ότι έχετε πρόβλημα με την καρδιά, όπως ο πόνος στο στήθος ή η δύσπνοια.
Μερικοί άνθρωποι θυμούνται αργότερα ότι την σιωπηλή καρδιακή προσβολή που υπέστησαν την είχαν παρερμηνεύσει ως δυσπεψία, ναυτία, πόνο στους μυς ή μια βαριά γρίπη.
Οι παράγοντες κινδύνου για μια σιωπηλή καρδιακή προσβολή είναι οι ίδιοι όπως εκείνοι για μια “κανονική” καρδιακή προσβολή με τα γνωστά συμπτώματα. Οι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν για την σιωπηλή καρδιακή προσβολή είναι:
Κάπνισμα
Οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου
Ηλικία
Υψηλή χοληστερόλη
Υψηλή πίεση του αίματος
Διαβήτης
Έλλειψη άσκησης
Υπερβολικό βάρος
Η σιωπηλή καρδιακή προσβολή σάς θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο για να υποστείτε μια “κανονική” καρδιακή προσβολή, η οποία θα μπορούσε να αποβεί μοιραία. Κάθε είδος καρδιακής προσβολής αυξάνει επίσης τον κίνδυνο επιπλοκών, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια.
Ο μόνος τρόπος για να ξέρετε εάν είχατε ποτέ μια σιωπηλή καρδιακή προσβολή είναι να κάνετε τακτικά απεικονιστικές εξετάσεις, όπως ηλεκτροκαρδιογράφημα, υπερηχοκαρδιογράφημα ή άλλες. Οι εξετάσεις αυτές μπορεί να αποκαλύψουν τις αλλαγές που σηματοδοτούν ότι έχετε πάθει μία καρδιακή προσβολή, έστω και αν τα συμπτώματά της ήταν ανεπαίσθητα.
Εάν αναρωτιέστε εάν είχατε μια σιωπηλή καρδιακή προσβολή, μιλήστε με το γιατρό σας. Μια ανασκόπηση των συμπτωμάτων σας, το ιστορικό της υγείας σας και μια φυσική εξέταση μπορεί να βοηθήσει το γιατρό σας να αποφασίσει εάν περισσότερες εξετάσεις είναι απαραίτητες.
ΠΗΓΗ: iatropedia

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept