Η επέλαση της γρίπης μετρά 51 θύματα

98

flu ingection
Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας έξαρσης της εποχικής γρίπης. Άλλοι έξι άνθρωποι κατέληξαν μέσα σε 48 ώρες λόγω των επιπλοκών που εμφάνισαν.
Στα επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο αριθμός των θυμάτων της νόσου ανέρχεται πλέον σε 51 και οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) διασωληνωμένοι λόγω της βαρύτητας των συμπτωμάτων τους 27. Συνολικά, από τον περασμένο Δεκέμβριο που ενέσκηψε το φετινό κύμα της γρίπης 115 άτομα έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ.
Οι γιατροί υπενθυμίζουν ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός είναι αναγκαίος για όλους, ενώ ιδιαίτερα σημαντικός είναι, στις ομάδες υψηλού κινδύνου δηλαδή στα άτομα άνω των 60 ετών, παιδιά και ενήλικες με χρόνια νοσήματα, έγκυες και θηλάζουσες, παχύσαρκα άτομα. Οι ειδικοί υπενθυμίζουν ότι η ισχύς του εμβολίου είναι τρίμηνη, γεγονός που σημαίνει ότι, στα άτομα υψηλού κινδύνου μπορεί να χρειαστεί επαναληπτική δόση, κατόπιν συνεννόησης με τον θεράποντα ιατρό τους. Να σημειωθεί τέλος, ότι από τη στιγμή διενέργειας του εμβολιασμού ως τη στιγμή που το εμβόλιο θα αρχίσει να παρέχει προστασία, μεσολαβεί ένα χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων περίπου.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept