Νέο θανατηφόρο στέλεχος HIV

146

aids
Ένα νέο στέλεχος του ιού του AIDS, το οποίο προκαλεί ραγδαία επιδείνωση και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τις σημερινές θεραπείες, έχει θορυβήσει τους επιστήμονες και σκορπά τον θάνατο σε Κούβα και Αφρική.
Όπως αποκαλύφθηκε σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Κούβα και δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Ebio Medicine, το νέο αυτό στέλεχος που εντοπίστηκε σε ασθενείς στην Κούβα εξελίσσεται σε AIDS σε διάστημα μόλις τριών χρόνων, όταν ο ιός HIV μέχρι τώρα χρειαζόταν τουλάχιστον πέντε με δέκα χρόνια για να εξελιχθεί.
Οι ειδικοί προχώρησαν σε αυτή την έρευνα με αφορμή μια μικρή ομάδα ασθενών στην Κούβα, η οποία έδειξε σημάδια πολύ γρήγορης εξέλιξης του θανατηφόρου ιού. Κανείς από τους ασθενείς, οι οποίοι διαγνώστηκαν με AIDS, δεν είχε βρεθεί θετικός στον ιό HIV μέχρι και δύο χρόνια νωρίτερα. Ουδείς από τους ασθενείς δεν είχε λάβει θεραπεία για τον ιό, καθώς όλοι τους έχουν μολυνθεί με το μεταλλαγμένο στέλεχος του HIV και ανέπτυξαν AIDS εντός τριών ετών.
Η γρήγορη εξέλιξη του νέου στελέχους του HIV, που ονομάζεται CRF19, και είναι ένας συνδυασμός των υποτύπων του HIV Α, D και G είναι αυτό που έχει θορυβήσει τους επιστήμονες.
 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept