Στήριξη Π.Κουρουμπλή σε Μ.Βαρδινογιάννη για παιδιά με καρκίνο

272

Καρκινος παιδι
Την ανάγκη δημιουργίας Εθνικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων Συμπαγών Οργάνων για παιδιά και λειτουργίας Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών συζήτησαν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής με την πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Η κ. Βαρδινογιάννη αφού προηγουμένως ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη σημερινή συνάντηση τον ενημέρωσε για τις δράσεις του Συλλόγου Ελπίδα κι αναφέρθηκε στη συνεργασία που έχει από το 2013 η  Ογκολογική  Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» και το νοσοκομείο «Sickkids» στο Τορόντο του Καναδά, με σκοπό τη χάραξη πολυετούς προγράμματος που θα συμπεριλαμβάνει δραστηριότητες για την αποτελεσματική θεραπεία του παιδικού καρκίνου και της φροντίδας ασθενών.
Παρών στη συνάντηση ήταν κι ο πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα Ρόμπερτ Πεκ ο οποίος επισήμανε την τεράστια σημασία συνέχισης της συνεργασίας μεταξύ των δύο νοσοκομείων, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα δημιουργίας Εθνικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων Συμπαγών Οργάνων για Παιδιά στην χώρα μας. Το Νοσοκομείο Sickkids, πρόσθεσε, θα είναι σημαντικός εταίρος σε αυτήν την προσπάθεια η οποία μακροπρόθεσμα θα επιφέρει σημαντικά και αξιοσημείωτα αποτελέσματα.
Μαριαννα  Βαρδινογιαννη
Η κ.Βαρδινογιάννη σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια ενός έτους λειτουργίας της μονάδας έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 10.000 εθελοντές δότες, υπογραμμίζοντας πως τον περασμένο μήνα σημειώθηκε με επιτυχία η πρώτη μεταμόσχευση μυελού των οστών από εθελοντή δότη σε νοσηλευόμενο παιδί. Μαζί τους ήταν κι ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» Μ.Παπασάββας.
Ο κ.Κουρουμπλής χαιρέτισε την προσπάθεια του Συλλόγου Ελπίδα υποστηρίζοντας πως είναι σημαντικό να λαμβάνονται τέτοιου είδους πρωτοβουλίες για την αποτελεσματική μάχη κατά του παιδικού καρκίνου, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως το Υπουργείο Υγείας θα στηρίξει το έργο αυτό στο πλαίσιο του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αναφερόμενος δε στην αξία του εθελοντισμού, είπε πως «στην Ελλάδα πρέπει να καλλιεργήσουμε το πνεύμα του εθελοντισμού, με τρόπο που θα σέβεται την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου» ενώ  ευχαρίστησε τον Πρέσβη για τη στήριξή του τονίζοντας την ανάγκη όχι μόνο συνέχισης αλλά και ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δύο νοσοκομειακών ιδρυμάτων.
 
 
 

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept