Έλληνες: Πρωταθλητές στα αντιβιοτικά!

107

αντιβιοτικά1
Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε ότι στην Ελλάδα τα αντιβιοτικά τα καταναλώνονται σαν καραμέλες. Είτε ίωση έχει κάποιος είτε κάποιο κοινό κρυολόγημα δυστυχώς η πρώτη επιλογή των Ελλήνων και χωρίς τη συμβουλή των γιατρών είναι η αλόγιστη χρήση αντιβίωσης.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα μικρόβια να έχουν γίνει ανθεκτικά και πολλές φορές να καθίστανται άχρηστα τα αντιβιοτικά, γεγονός εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία μας.
Τα δυσοίωνα μηνύματα έρχονται από την Καβάλα. όπου σε εκδήλωση που πραγματοποίησε ο δήμος με τη συνεργασία του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων νε θέμα «μύθοι και αλήθειες για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια», μίλησε ο λοιμωξιολόγος-παθολόγος κ. Π. Παναγόπουλος.
Ο κ. Παναγόπουλος, αφού ανέφερε ότι η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη, στην κατανάλωση αντιβιοτικών τόνισε τον σημαντικό ρόλο τους στην αντιμετώπιση παθήσεων-λοιμώξεων που προκαλούνται από μικρόβια. Ωστόσο επεσήμανε ότι ο ρόλος των αντιβιοτικών μπορεί να γίνει καταστροφικός όταν υπερκαταναλώνονται και αυτό επειδή αυτό οδηγεί σε ανάπτυξη αντοχής των μικροβίων. Αυτό θα έχει ως συνέπεια όταν πραγματικά χρειάζεται η χρήση τους να μην γίνεται διότι πλέον δεν θα είναι δραστικά αποτελεσματικά.
Ο λοιμωξιολόγος τόνισε την ανάγκη συμβουλής του γιατρού πριν κάποιος κάνει λήψη αντιβίωσης, στέλνοντας το μήνυμα ότι είναι ευθύνη όλων μας να διαφυλάξουμε τα αντιβιοτικά, βάζοντας τέλος στην άσκοπη κατανάλωσή τους.

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept