«Έξυπνη» αντλία θα προβλέπει την υπογλυκαιμία!

104

20140916110128_55149
Για τους διαβητικούς ασθενείς -ειδικά τους νεότερους σε ηλικία- έρχεται μια «έξυπνη» συσκευή η οποία μπορεί να προβλέψει την υπογλυκαιμία και να σταματήσει τη χορήγηση ινσουλίνης πριν από την κρίση.
Η καινοτομία αυτή, που παρουσιάστηκε στο συνέδριο «Διαβήτης: Η εποχή της έξυπνης τεχνολογίας», στη Ρώμη, θα αναλυθεί στο έντυπο «Diabetologie» την επόμενη εβδομάδα.
Η αντλία, που έχει σχεδιαστεί από την εταιρεία «Medtronic», συνδυάζει τη συνεχή παρακολούθηση των επιπέδων της γλυκόζης με μια αντλία που παρέχει ινσουλίνη. Σε αντίθεση με τις τρέχουσες συσκευές, οι οποίες δεν σταματούν την έγχυση παρά μόνο όταν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα είναι ήδη πολύ χαμηλά, αυτή έχει έναν αλγόριθμο που μπορεί να προβλέψει, με βάση τα δεδομένα, αν ο κίνδυνος μιας κρίσης είναι κοντά και να αλλάξει τη λειτουργία της αντλίας ανάλογα!
«Είναι μια συσκευή πολύ ελπιδοφόρα», εξήγησε ο Riccardo Schiaffini, διαβητολόγος στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Gesù», στη Ρώμη. «Τουλάχιστον το 50% των ασθενών με διαβήτη τύπου 1 έχει μια νυκτερινή υπογλυκαιμία και κάθε διαβητικός ασθενής έχει τουλάχιστον μία σοβαρή υπογλυκαιμία ανά εβδομάδα».
Αυτή η γενιά των συσκευών είναι παρόμοια με εκείνη του «τεχνητού παγκρέατος». «Πρόκειται για είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός», όπως ο επιβεβαίωσε Emanuele Bosi, διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου για τον Διαβήτη στο Νοσοκομείο «San Raffaele», στο Μιλάνο.
 
ΠΗΓΗ: ANSA

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept