Εικόνες σοκ: Πώς αντιδρά το έμβρυο όταν η μητέρα καπνίζει!

143

3195384857
Οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα και κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου, έχουν ως σκοπό να βοηθήσουν υποψήφιες μητέρες στη διακοπή του καπνίσματος, αναφέρουν οι ειδικοί.
Οι επιστήμονες με τη χρήση υπερηχογραφημάτων 4-D , παρήγαγαν εικόνες που αποδεικνύουν πως το έμβρυο υποφέρει στη μήτρα, αναλύοντας τις αντιδράσεις του από τις μικροσκοπικές κινήσεις του προσώπου του.
Στις εικόνες εμφανίζονται δύο έμβρυα στις 32 εβδομάδες κύησης. Καταγράφονται οι κινήσεις του εμβρύου μιας καπνίστριας (πάνω) και ενός εμβρύου του οποίου η μητέρα δεν καπνίζει (κάτω).
Fetus-2
Τώρα, οι ειδικοί ελπίζουν ότι με αυτές τις εικόνες θα βοηθήσουν τις εγκύους να κόψουν αυτή την κακή συνήθεια, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού και μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα, ακόμη και βρεφικό θάνατο.
Η δρας Nadja Reissland του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου James Cook στο Middlesbrough, παρακολούθησε 20 εγκύους, τέσσερις εκ των οποίων κάπνιζαν κατά μέσο όρο 14 τσιγάρα την ημέρα. Η μελέτη των 4-D απεικονίσεων κατέγραψε χιλιάδες μικροσκοπικές κινήσεις του εμβρύου στη μήτρα.
Μετά τη μελέτη υπερηχογραφημάτων στις 24, 28, 32 και 36 εβδομάδες, διαπιστώθηκε ότι τα έμβρυα των γυναικών που κάπνιζαν, συνέχισαν να δείχνουν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά κίνησης του στόματος και αυτο-αγγίγματος, σε σχέση με των μη καπνιστών. Τα έμβρυα, συνήθως, κινούν το στόμα τους και αγγίζουν τον εαυτό τους λιγότερο, καθώς αναπτύσσονται και πλησιάζουν στη γέννηση.
Η πιλοτική μελέτη έδειξε ότι τα μωρά των καπνιστών, μπορεί να έχουν καθυστερημένη ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος.
Η έρευνα, πραγματοποιήθηκε από το Durham and Lancaster University και δημοσιεύεται στο περιοδικό «Acta Paediatrica».
Όλα τα μωρά της μελέτης γεννήθηκαν υγιή και με φυσιολογικό ύψος και βάρος.
 
ΠΗΓΗ: www.mirror.co.uk

Διαβάστε επίσης

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept